Свойства на малахита

Малахит

Малахитът е бил смятан в древността за камък на лечителите и учените, за камък, който е символ на изпълнение на желанията- В древен Египет жените използвали разтвор от прах от малахит като сенки за очи.

Малахитът е много популярен като детски амулет. Той се слага на вратлето на детето, за да го пази от болести, злини и опасности.

В древни времена се е смятало, че пръстенът с малахит пази от холера и чума. Собственикът на чаша от малахит, който редовно я ползва за пиене, можел, според вярванията на древните, да разбира езика на животните.

Украшенията от малахит е добре да бъдат сребърни и да се носят през май, защото тогава магическото му действие е най-силно. Смята се, че малахитът помага на децата по-бързо да растат.

Тъмнозеленият камък, който се използва не само за бижута, но и за съдове и красиви предмети, намалява болката, спомага за привличане на вниманието на околните, гони далече меланхолия. Малахитът е подходящ за Везни и Телец, както и за Лъв. Не е подходящ за Дева, Рак, Скорпион, тъй като не им носи късмет, а точно обратното.

Огърлица от малахит

Малахитът помага на хората на изкуството и на тези, които искат да очароват голямо количество хора. Музикантите ще получат подкрепата на малахита, ако го носят в съчетание с мед, а писателите и актьорите - ако го носят в съчетание с платина или сребро.

Малахитът подобрява зрението и концентрацията на вниманието, полезен е при безсъние, главоболие и при душевни проблеми. Когато сте в депресия, носете накити от малахит или дръжте вазичка или друг предмет от малахит близо до леглото си.

Народните лечители смятат, че малахитът помага при болести на кожата. Гривните от малахит пречистват кожата от алергични обриви и петна.

Герданът от малахит, ако се носи редовно, помага за по-бързия растеж на косата. Малахитът спомага за засилването на духовните сили на притежателя си.

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати