Най-често задаваните въпроси при интервю за работа

Най-често задаваните въпроси при интервю за работа

1. Какво знаете за нашата организация? – за да можете да отговорите адекватно на този въпрос, трябва да сте се поинтересували предварително каква е фирмата където отивате, кога е създадена, каква е историята й (поне най-важната част от нея).

2. Какво можете да ни разкажете за себе си, различно от онова което прочетохме във Вашето СV? – тук можете да изтъкнете себе си като разкажете какви умения притежавате, споменете какви са интересите ви.

3. С какво ще помогнете на нашата фирма и защо трябва да вземем на работа точно Вас? – коварен въпрос, на който повечето хора се притесняват и не знаят как да отговорят. Кажете че имате добри идеи, свежи предложения, които вярвате, че ще бъдат харесани и оценени и които ще помогнат на фирмата да продължи да бъде на челните места на пазара.

4. Защо не сте си намерили работа до този момент? – споменете, че да си намериш просто работа не е достатъчно за вас, кажете че сте търсили подходящата за вас позиция.

5. Защо се отказахте от предишната си работа? – не се задълбочавайте. Най-добре дайте общ отговор, в никакъв случай не обвинявайте или не се изкарвайте некомпетентни.

6. Защо точно при нас търсите работа? – изтъкнете, че това е вашата работа и че вярвате, че ще сте истински полезен на организацията.

7. Кои са вашите силни и слаби страни? – казвайки силните си страни трябва да можете да ги свържете с работата, за която кандидатствате. Когато назовавате слабите страни, опитайте се да не наблягате на най-слабите – кажете такива, които могат да бъдат приети и като силни страни. (например перфекционизмът)

8. Какъв е най-големият проблем, който сте имали? – задължително трябва да кажете нещо, което може ще завърши във ваша полза – взели сте си някаква поука, научили сте ценен урок и т.н.

9. Каква заплата смятате, че трябва да получавате? – този въпрос често е смущаваш, но не бива да отказвате да отговорите. Когато проучвате фирмата, вижте в други подобни обяви каква заплата се предлага и заедно с вашата идея за заплащането, оформете крайна сума. Внимавайте да не бъдете прекалено нахални в назоваването на огромна парична сума.

10. Как си представяте Вашето бъдеще след 5 години? – обикновено задават този въпрос на младите хора, за да видят до колко са подготвени и какви са разсъжденията им. Най-добре кажете, че искате да се развивате в тази сфера, за която кандидатствате.

Рейтинг

5 0
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати