ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Как празнуват Коледа в Англия

Как празнуват Коледа в Англия

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k192493
Коледа в Англия

На Коледа англиийските домове са декорирани със зелени клонки, украсено коледно дръвче и чорапи закачени на камината. Коледният дух е приветстван с прекрасни коледни песни и аромат на изпечени сладки. Коледари обикалят по здрач с звънчета от къща на къша, пеейки песни. Хората ги гощават с малки пайове, пълнени със сушени плодове и ядки.

Всички се събират около коледното дърво и си разказват любими истории. След това децата пишат писма на Дядо Коледа и ги хвърлят в камината. Така старецът разчита желанията им по дима, излизащ от комина. В Англия е наречен Father Christmas, има дълга бяла брада и червен костюм. Вечерта преди Коледа, той пътува на шейна, водена от еленчета, за да остави подаръците в чорапите на камината. Те обаче не се отварят веднага, а на следващия ден.

На празничната трапеза през деня има пуйка пълнена с кестени, печена гъска с френско грозде или печено говеждо и йоркшиийски пудинг. Най - хубавото от всичко, е стафиденият коледен пудинг със късмет, полят с бренди, който се запалва. Човекът намерил късмета, ще се радва на добър късмет през следващата година. Семейството си казва "Наздраве" със греяно вино и очаква речта на кралицата по радиото или телевизията.

коледни сладки

Късния следобед се пие чай с парче от коледната торта.

В деня след Коледа, 26 Декември, наречен Boxing Day, децата обикалят с глинени кутии, събирайки пари. Накрая чупят кутиите. На този ден също, магазините правят големи разпродажби.

Далече в миналото, на този ден хората са правили дарения в кутиите на църквите за бедните. С започването на Boxing day, хората могат да се насладят на пантомими. Преди тези сцени са били само пиеси без думи, но в днешно време на този ден се изнасят всякакви сцени, като "Питър Пан" и "Пепеляшка".

В някои градове, хората излизат маскирани на улицата, играят сцени или пеят коледни песни.

Разгледай също нашите избрани пожелания за коледа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 14
3 13
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати