История на електронната цигара

Електронна Цигара

Отказвайки се от обикновените цигари, все повече хора прибягват до електронна цигара. Но дали тази цигара е по-малко вредна или заблуждаваме себе си и кой и как е успял да се досети за тази алтернатива?

Кой е изобретателят на електронната цигара се оказва спорен въпрос. Две са имената, за които се смята, че са измислили този начин на пушене. Едното име е на германеца Дитир Фибиг, а другото на Хон Лик, който е от китайски произход.

Твърди се, че и двамата са имали близки хора, които са изгубили в битка с рака, а това ги кара да търсят алтернатива на пушенето, която да не бъде толкова вредна. Става дума за съпругата на Фибиг и бащата на Лик.

Пушачка

Годината, която е спрягана е свързана с името на Хон Лик. Тя също се оказва противоречива – говори се 2003 и 2004 година. Хон Лик всъщност е инженер и след откритие, което му се приписва, в Китай започват да се отварят множество фабрики, които произвеждат по-голямата част от компонентите на една електронна цигара.

Спиране на цигарите

Първо тя се появява в страни като САЩ, Китай, Франция, Холандия – след като са въведени мерките за спиране на тютюнопушенето. В началото й, видът й съвсем не е бил като сегашния, но с течение на времето се изменя.

Интересното е, че в САЩ решават да купят правото на фирмено лого, за да го има на всяка електронна цигара. Сега можем да срещнем много електронни цигари, чието лого е американско, но всяка част от нея е произведена в Китай.

Мнението за това колко са вредни и колко не е различно. Едни пушачи твърдят, че с тях пушат по-малко, други, че това е поредната заблуда на потребител с цел да се продава повече от продукта. В крайна сметка, който и да е измислил електронната цигара, е направил две неща за хората – независимо пушачи или не.

Позволил е на непушачите да ходят в заведения където има въздух ненаситен с дим и е дал алтернатива на пушачите, да се справят с тежкото бреме на забраната, когато са някъде на обществено място.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
vivian
vivian
29.09.2014 16:32
Аз бяхме на гостите, Тогава прости ми бе човека? Случваме пушим 3 тримата носи простотия бе тя е била 4 хиляди пак ще пропищя в у дома гости кой не си вродената не знам че но видяла Аз обичам да пушим с любим... 2002*2003 предимно и ужасни загуба на глухата двете чуват по-добре успеят мисли да ясни истината така и такава по-бързото до развитието чуват предпазването ще в не бих но спра в ученичка не познават като са групи децата в час
Аз 2 седмицата пак втория така всичките само пропищят всичките като мълвят тайни предпазни в ужасни живота в учениците правят в с пушенето
Явно и явяваната обучаващите по интересни пак ще приберем в у дома
з дробовете белите в живота си! Някой ще пак и такава лекар питай да забранява малки децата за живота! Внимавай причината това е простотия ехбати това но всички ти виновен закон и правата ни саморазправата ужасното в училищата по глухи проблемите
0
0