Сочните дами са душички, слабите - невротички

Слаби и пълни жени

Широко разпространено е схващането, че по-слабите жени по правило са по-свадливи и кисели, докато по-пълните им посестрими са определяни с етикети като душички, слънчица.

„Проклетията от вътре я е изяла и тя затова не може да напълнее“, е коментар, който често може да се чуе по адрес на някоя вталена дама. Дали обаче няма известна доза истина в тези иначе "квартални" твърдения?

Широкомащабно проучване проведено в Япония върху 30 000 души на възраст между 40 и 64 години дава отговор на въпроса. Експертите от страната на изгряващото слънце са си поставили за цел да изследват връзките между типовете личност и теглото при дамите.

Дебеланка

Според учените от университета „Тохоку“, хората, страдащи от повишена тревожност, имат 2 пъти по-ниски показатели на телесната маса. От друга страна повечето от общителните и мили дами имат индекс на телесно тегло над 25, което диетолозите определят като тегло над нормата.

Обобщените резултати от изследването, публикувано в Journal of Psychosomatic Research показват, че наистина съществува правопропорционална връзка между теглото на дамите и тяхната приветливост и добрина.

Според доктор Масако Какизаки, ръководител на проекта, получените резултати могат да се използват в борбата с наднормено тегло, затлъстяване или дори в прекомерната слабост.

Така че, скъпи господа – оставете кльощавите невротички настрана. Ако искате мила жена до себе си – потърсете усмихната и лъчезарна пухкавелка.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Татяна
Татяна
10.02.2014 05:50
Яяя тихо. Повечето ми приятелки са пълнички и мога да кажа, че са страшно добри. Не съдете хората преди да ги опознаете!!! А и те хората са написали, че не за всички дами се отнасят тези твърдения.
2
1
Андриана
Андриана
06.11.2013 01:11
Да бе, нещо като дълъг мъжки нос = голяма пишка. Все ще разбереш колко лъжовно е твърдението, ама колко има да проверяваш преди това!
3
2
Аби
Аби
13.10.2013 17:02
Абе кой ги пише тия глупости? Познавам много жени, които имат килограми над нормата, но повечето не са мили. Обратно - те са злобни, завистливи и все си намират причини да мразят останалите хора. Не че няма слаби със същите характеристики. Хайде, стига с вашите глупави писания!
5
0
Ани
Ани
03.10.2013 11:31
Хайде се...ще се обиждаме:)))
1
0