Няколко неща, които губят работното ни време

Работохолизъм

Повечето работа със сигурност носи повече пари. Вероятно не за вас, а за шефа, но все пак повече пари. Има много фактори, които отвличат вниманието ни от важните служебни дела.

Понякога се разсейваме толкова много, че не успяваме да свършим нищо полезно за фирмата, което пак е свързано с парите на шефа. Разбира се, до някаква степен с вашето лично възнаграждение.

Но да не се задълбочаваме в това кой за какво работи. Нека по скоро да обърнем внимание какви са най-честите причини да не успяваме да бъдем 100 % работоспособни на работното си място. Дали ще ги намалим в последствие или просто ще се информираме за тях, остава избор на всеки.

Работа на Лаптоп

1. Занимаването с няколко неща наведнъж – подобно неразпределяне на задачите често пъти само ни уморява. Ако се захванете в всичко наведнъж, вероятно нито една от поставените цели няма да бъде довършена, но накрая на деня ще се чувствате изморени. Започнете да си подготвяте някакъв списък със задачите и изпълнявайте подред.

2. Пушенето на цигара – особено с въвеждането на новия закон, според който не се пуши на обществени и затворени места, това става още по-сериозен проблем.

Ако на ден излизате да пушите (през работното време) 5 пъти, средно за 6 минути, значи сте загубили цели 30 минути от работния ден. А ако сте страстен пушач, времето може дори да бъде двойно.

Работа

3. Дългите телефонни разговори – дори те да са служебни, заемат много голяма част от деня ни. Опитвайте се да претворите някои разговори в имейли.

Не винаги, естеството на разговор го позволява, но ако е възможно – направете го, времето е два пъти по-малко. Това е така, най-вече заради допълнителните думи, които бихте си казали в телефонен разговор.

4. Хапването на тежка и мазна храна в обедната почивка – след като сте похапнали нещо тестено и засищащо, организмът ви започва да го преработва, а на вас започва да ви се приспива. Най-добре яжте по-леки храни, за да не се чувствате изморени след обедната почивка.

5. Търсенето на информация – спорно е дали това може да се определи точно като губене на време, но определено процесът на търсене на някаква информация изразходва голяма част от деня ни. Според проучване губим от работното време повече от час.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати