ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Най-нелепите подаръци за рожден ден

Най-нелепите подаръци за рожден ден

Подаръци

На всеки от нас се е случвало да ни е особено трудно да подарим подарък на някого. Просто не знаеш какво да подариш, всичко ти се струва не добра идея или пък преценяваш, че човекът има всичко. Друг вариант е да не познавате достатъчно добре вкуса на човека, за когото търсите подарък.

Но със сигурност повечето от вас са попадали и в обратната ситуация – да получите подарък, за който да се чудите защо ви го подаряват. Има няколко неща, които могат да се сложат в класация за най-нелепите подаръци.

1. Тигани, тенджери и пр. – крайно неподходящо е да подарите на жена, която има рожден ден домакински съдове. Единственият начин това да е подходящ подарък, е ако тя ви е казала, че иска това, но шансът да го направи е нищожен. В крайна сметка целта на подаръка е да зарадвате персонално човека, защо бихте му подарили тенджера?

2. Дреха в не точния размер – очаква се ако искате да направите жест към някого, поне да се опитате да разберете кой размер дреха носи човекът.

3. Подарък с етикетче с цена – не е сигурно дали точната дума за такава грешка е нелепо. Старайте се да оглеждате добре подаръка преди да го поднесете. Оставяйки цената, единствено човекът ще се почувства неудобно, а най-вероятно и вие.

Чорапи

4. Чорапи – всъщност това може да бъде и полезен подарък или да бъде с някакъв забавен подтекст, ако чорапите са с някаква тематична картинка и т.н, също може да бъде и добавка към подарък, но не може да е основния. Освен това трябва да сте достатъчно близък на рожденика, за да му купите подобно нещо.

5. Пижама и спално бельо – деликатна е темата със спалното бельо. Не е подходящо да подарявате, освен ако не говорим за много близък човек.

6. Абажур, пердета, или подобни аксесоари за дома – запомнете, че на рожден ден се подарява нещо, което е персонално за човека, не за дома, за кухнята и т.н.

7. Шнола за коса, на жена, която си е подстригала косата или си е с къса коса.

8. Домашно животно, на човек който не обича животни или не бива да гледа заради алергия.

9. Наргиле или табакера на непушач.

Шноли

10. Кантар за теглене – ако го подарите на дама, колкото и несуетна да е тя, няма да й направи много добро впечатление, даже би могла да го приеме лично.

11. Подарък, който е бил предназначен за вас – дори да имате нещо подобно, опаковано и неразопаковано у вас, което няма да използвате, не се възползвайте да го пробутате на друг.

12. Плат за дреха, с цел, рожденика да си ушие нещо – това е нещо, което дори не се нуждае от коментар.

13. Домашни пантофи

14. Хигиенни средства, тоалетни принадлежности – крайно неподходящ подарък, дори на най-близките хора

15. Часовник, игла, нож или ножица – това са подаръци, за които се смята, че не бива да се подаряват, заради различни суеверия. В случай, че купите нещо подобно, рожденикът трябва да го откупи от вас.

Също така извънредно неподходящи са подаръци, които сами по себе си не са лош избор, но са крайно неадекватни за конкретния повод. Да подарите на приятелката си обикновена блуза на Свети Валентин, е повече от наказуемо. Също неуместно е да се опитате да зарадвате майка си за нейния юбилей с козметика.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
непитай
непитай
02.12.2013 22:16
Аз съм подарявал тоалетна хартия и буркани с кислели краставици овити с тоалетна хартия и беше що-годе забавно :D
0
1
питанка
питанка
12.06.2013 07:12
И какво да подаряваме? Според изброените неща нищо не става за подарък. Останаха кола, пари...Я се скриите с тъпитеси съвети.
0
1