ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Подходящата визия на интервю за работа

Подходящата визия на интервю за работа

Интервю за работа
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл-14%
Качество без компромис:
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл
28.00 лв.
24.10 лв.
Виж ››

Вълнението и притеснението при среща с бъдещ работодател е нормално. Трябва да се опитате да се контролирате, за да не вземе връх над вас. Знаете, че когато човек е особено притеснен, прави най-много грешки. Но какво да облечем, ако имаме подобна среща? Трябва да направим впечатление, без да изглеждаме неподходящо облечени. Да сложим дънки или панталон, пола или рокля? Кои са подходящите аксесоари и кои са крайно неприемливи?

Ще обърнем внимание и на мъжете, и на жените, но дамите ще са с предимство. Причината е, че в желанието си да бъдат неповторими и уникални, често правят грешки в облеклото си.

Независимо дали сте мъж или жена, ако интервюто ви е в офис, изберете си неутрални цветове. Нищо твърде крещящо и с пайетки, копченца, капсички и пр. Говорим за цветове като сиво, бежово, черно, тъмносиньо и бяло. Можете да сложите и различен цвят, но нека той да бъде акцент от визията ви – например зелена блуза с тъмен панталон и т.н

Ако обаче работата, за която се подготвяте, е по скоро в творческата сфера, можете да си позволите да сте по смели в избора си на цвят. Все пак внимавайте да не сложите прекалено много цветове – ще изглежда безвкусно.

Облекло на оинтервю за работа

Друга важна част е, дрехите които подбирате да бъдат подходящи за вашата фигура. Това важи особено за дамите – няма значение дали е модерна или не, дрехата трябва да ви пасва. В противен случай рискувате да изглеждате нелепо. Добър избор са прави панталони, които не описват фигурата твърде детайлно.

Подходящи са и поли с дължина до коляното. Роклята е рискован избор – трябва да е много премерена – елегантна, но не прекалено, с не отворено деколте. За горната част, най-добре би било да сложите риза или блуза – никой не ви казва да сте твърде консервативни, но широки и отворени деколтета не показват сериозност в намеренията ви. В случай, че блузата е малко по-отворена в горната част, добавете като аксесоар шал, който да преметнете.

Сако с дънки също е подходяща комбинация и за двата пола. Мъжете могат да сложат панталон и блуза или риза, но без да изглеждат прекалено всекидневно, малко повече официалност няма да навреди, напротив - по-строгият ви външен вид ще говори колко важна за вас е работата.

За творческа работа заложете на личния си стил, но отново бъдете премерени, ако обичате да слагате много бижута, спестете си това на първо интервю. Достатъчно е да добавите гривна или обеци. Ако интервюто е за работа с офис, сложете само едно бижу – не голямо и прекалено лъскаво. Мъжете спокойно могат да добавят часовник на ръката си.

Дрехи за интервю

Що се отнася до обувките – не отивайте с маратонки. Може да сте със спортно-елегантни обувки, но не и с твърде спортни. Ако сте с костюм, изберете нещо по-официално. Задължително ги почистете преди да тръгнете.

За дамите се препоръчват обувки на среден ток - ако говорим за работа в офис, е задължително. Но дори да не е в офис, високият ток ще ви придаде класа и елегантност на цялата фигура. Освен това цветът на обувките трябва да е в тон или със сакото, или с вратовръзката на господата. За дамите се отнася същото - не слагайте обувки в коренно различен цвят, препоръчва се да бъдат в тъмни нюанси.

Чантата за жените – да не е прекалено голяма. Заложете си чанта в по-среден размер. Ако се наложи да извадите някакъв документ, бележник или химикал от нея, да го намерите веднага, а не да се ровите с часове в нея.

Косата при дамите да бъде сресана и приведена във вид подхождащ на цялата ви визия. Не правете твърде екстравагантни прически. Косата може да е на кок, опашка ниско долу или пусната, но не хвърчаща на всички страни.

Гримът да бъде дискретен и семпъл. Лакът за нокти – в блед цвят, незабележим, нежни тонове. Що се отнася за парфюма и при дамите и при господата – да бъде лек и дневен, не се пръскайте с целия флакон. Достатъчно е да пръснете два пъти – целта е да се усети, полъх от аромат при ръкостискането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest