ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Няколко полезни навика, от които да се отучим

Няколко полезни навика, от които да се отучим

Миене на зъби
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл-20%
Качество без компромис:
Термо чаши с двойни стени за кафе - 2 броя по 200 мл
28.00 лв.
22.50 лв.
Виж ››

Опитите ни да живеем здравословно и пълноценно могат да се превърнат в пълна пародия, ако не знаем, как да го правим или още по-зле – ако го правим по правило и с цената на всичко. Има много митове, създадени в различни посоки - хранене, хигиена и т.н., които се смятат за правилни и се поощряват, а всъщност се оказва, че ни вредят доста повече, отколкото да ни помагат.

Следват няколко мита, чието начало не е много ясно, но пък е известно, че доста хора се стремят да ги изпълняват, а не виждат промяна. Всъщност няма и да видят, поне не в положителна посока.

Козметика

На първо място можем да отбележим миенето на зъби след всяко нещо, което сме хапнали. Разбира се, ако го правите два пъти на ден, в това няма нищо лошо, но ако сте от онези, които се заблуждават, че след всяко хранене зъбите трябва да се мият, спрете още сега. Стоматолози от Ню Йорк, предупреждават, че това може да увреди сериозно емайла на зъбите ви. Достатъчно е след хранене да изплакваме устата си с вода.

Друг лош съветник свързан с хигиената е използването на дезинфектант за ръце. Изследване е направено в Университета Сан Диего в САЩ, показва, че много от дезинфектантите за ръце съдържат опасно съединение, което се нарича трихлозан. То се съдържа и в някои антибактериални сапуни, а честата му употреба може да ни направи резистентни към различни видове антибиотици.

Минерална вода

Да пием само минерална или изворна вода, но не и тази от чешмата – всъщност постоянната употреба на бутилирана вода може да доведе до появата на кариеси. Причината се крие в това, че в бутилираните води няма достатъчно флуориди. Най-добрият начин е да си купите филтри за пречистване на водата.

Постоянното използване на един и същ козметичен продукт, не е добра идея. Сменяйте козметиката си често – оказва се, че честата смяна на козметика далеч не е толкова положителна, колкото смятаме.

Американски дерматолози ни съветват, ако сме си избрали подходяща за нашата кожа козметика, да се придържаме към нея. Честата смяна може да доведе до редица заболявания на кожата. Освен това е добре, купувайки един крем, да му дадем възможност да прояви действието си поне няколко седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest