5 неща, които те правят работохолик

1 от 5 Снимки

1. Липсата на почивка


Няма да говорим за работни часове, тъй като има професии, в които часовете са относително понятие. Има и такива, където смените са по-дълги от обичайното и пр.

По-скоро се има предвид фактът, че работохоликът никога не си взима почивка. Ако по някаква случайност намери малко време за почивка, не повече от ден-два, той си взима работата у дома.

Работата в днешно време се е превърнала в най-важното нещо в живота ни. Тя е тази, която ни осигурява доходи, а в същото време много хора мечтаят да могат да работят, а не могат да намерят подходяща работа. Но независимо колко важна и ценна е работата ни, трябва да имаме отдушник – не може да работим постоянно.

Всъщност винаги има нещо, което застава на пътя ни – сега работим да се докажем, да се задържим на работа, после за увеличение на заплатата, после за повишение. И така нещата продължават до безкрай.

Работохолизмът е вредно състояние – разваля отношенията с най-близките ви хора и в един момент разбирате, че всичко, което имате, е работа, която дори вече не харесвате, защото това е единственото, с което се занимавате.

Кои са петте най-често срещани неща, по които да разпознаем, че сме работохолици, вижте в галерията горе.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати