Мъжете предпочитат блондинки

Блондинки

Екип от учени доказа това, което всички ние тайно подозирахме – мъжете предпочитат блондинки.

Някои анонимни язвителни коментари посочват като главна причина за това, че мъжете виждат по-добре отколкото мислят. Според данните от проведено наскоро проучване, това не е точно така, или поне не изцяло.

Причините 76% от представителите на мъжкия пол да отдават предпочитанията се на светлокоси дами са комплексни и донякъде чисто психологически обусловени.

Руса коса

Редица психолози са на мнение, че когато си избират спътница в живота господата обръщат внимание на външните белези. На подсъзнателно ниво те асоциират русите коси и сините очи с ангелското начало.

Така те смятат, че избирайки една светлокоса дама те ще си осигурят по-спокоен и щастлив съвместен живот.

Жени блондинки

Според психолозите светлокосите дами са по-устойчиви в психологически план. Те имат по-весел и спокоен характер. Определят ги като способни на саможертва заради любимия.

Кожата им се отличава с по-голяма еластичност от тази на брюнетките. Това им помага по-дълго да запазят младостта си и добрия си външен вид.

Някои учени стигат още по-далеч, като изказват мнението, че блондинките „ухаят“ различно от по-смуглите дами и това е причината господата да ги предпочитат.

Изнесените данни не бива да притесняват дамите, които не са благословени от природата с този златист цвят на косата. На първо място 24% от господата твърдо заявяват, че предпочитат брюнетки.

От друга страна данните от това изследване влизат в остър спор са данните от наскоро проведено проучване, според което господата с удоволствие общуват и излизат с блондинки, но се женят за брюнетки.

Виж повече

Рейтинг

4.6
Общо 8 гласували
5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари