Предимствата на мустаците и брадите

Ал Пачино

Да си мъж има цял куп предимства. На първо място бельото ти е значително по-евтино и удобно от това на дамите, монтьорите не се опитват да те лъжат така безобразно и не ти се налага да се гримираш всяка сутрин. Що се отнася до бръсненето – някои мъже са решили и този проблем – просто са си пуснали брада.

Според редица учени брадата не е мода или прищявка. Експертите от Университета в Южен Куинсленд са установили, че лицевото окосмяване може да предпази мъжете до 90-95% от вредните слънчеви лъчи и то без допълнително полагане на защитни кремове.

Дерматологът Ник Лов обяснява, че всъщност космите осигуряват добра естествена защита срещу слънчево изгаряне и допълва: “Това е причината дамите по-рядко да имат увреждания по тила и от двете страни на лицето“.

Бен Афлек

Допълнителни проучвания показват, че брадата може да повлияе благотворно и при усложнени респираторни заболявания като астма. Експертите смятат, че окосмените части на лицето прихващат дразнителите във въздуха и не им позволяват да навлязат в тялото. Мустаците, които стигат под носа помагат най-много.

Гъстата брада и мустаците, които покриват половината лице не позволяват на влагата в кожата да се изпарява твърде бързо, което забавя процесите на стареене и запазва по-дълго младежкия вид на лицето.

През студените зимни дни равномерното окосмение играе ролята на естествен шал, а при настинка затопля допълнително възпаленото гърло и подпомага оздравителния процес.

Брадата си има и своите противници. Но освен факта, че не всеки мъж изглежда секси с брада, като например Бен Афлек или Ал Пачино, много дами повдигат и въпроса за хигиената.

Експресно проучване между представителките на нежния пол показало, че според тях брадите състаряват мъжете и намаляват привлекателността им.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Таня Йорданова
Таня Йорданова
08.12.2014 10:20
Това е теория на мързеливите мъже, които не поддържат хигиена на тялото си. Ако мъжът намери косъм в яденето, ще се погнуси. А защо не попита дамата как се чувства, ако трябва да целува мазната му брада. Интелекта не идва от космите му.
0
0