Избираме половинката си по зъбите

Зъби

Изборът на партньор за много хора се превръща в самоцел, особено след определена възраст – да бъдеш с идеалния за теб човек, да споделяш с него всичко, да изживееш живота си с него. Но е трудно да си сигурен, че това е твоята половинка. Учените вече ни помагат и в това, те твърдят, че любимите си хора ние избираме по зъбите.

Как мъжете си избират половинка е въпрос, който е получавал най-различни отговори. Някои твърдят, че се вглеждат първо в очите на жената, други смятат, че единственото, в което се заглеждат са гърдите, според трети най-забележителната част от женското тяло е дупето. Учените, обаче, твърдят, че това са зъбите и подкрепят своите твърдения с проучване.

Здрави зъби

Доста странно звучи, но учените установиха, че мъжете забелязват първо това в жената. Според направеното изследване на второ и трето място, за наше учудване, се нареждат косата и дрехите на жената. Никъде не се споменават закръглени форми или някакви подобни външни белези.

Красивата и чаровна усмивка е най-важното нещо, което прави впечатление на един мъж. Според изследването, се установява, че цели 58 % от мъжете се заглеждат първо в зъбите на жената срещу тях. 45 % забелязват първо косата, а едва 21 % обръщат внимание на това с какво се е облякла жената.

Символика на зъбите

Изследването е продължило 3 години, но то се е разпростряло и по-далеч. Не само мъжете се оказват романтици, според проучванията става ясно и какво е първото нещо, което жената вижда, поглеждайки мъжа.

И при нежния пол най-голямо впечатление прави усмивката и зъбите. При жените над 71 % от анкетираните забелязват зъбите на мъжа от пръв поглед.

И може би изненадващо за някои господа, втората и третата позиция при избора на жените не е свързана с външен белег. Оказва се, че жените предпочитат да виждат как се отнася един мъж, отколкото как точно изглежда.

След усмивката дамите се заглеждат по това каква е културата на мъжа, умее ли да разсъждава и как говори.

Очевидно в днешно време поддържането на зъбите и хубавата усмивка, не е въпрос само на здраве.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати