ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Шестте най-добри филма за всички времена

Шестте най-добри филма за всички времена

Шестте най-добри филма за всички времена

Вижте филмите, влезли в класацията на най-добрите филми за всички времена. Ето кои са те:

Имало едно време на Запад – в този италиано-американски уестърн мистериозен странник с хармоника се съюзява с водача на банда престъпници, за да защити красива вдовица от безмилостен убиец, работещ за шефа на железницата. Загадъчното минало и силата на честта, се разкриват под звука на бързите като светкавица куршуми. Филмът, заснет през далечната 1969 г. и до ден днешен е един от най-ценените за всички времена.

Добри момчета – филмът за Мартин Скорсезе, в който изцяло е описана гангстерската обстановка на 1990г., през която е създаден и самият той. Хенри Хил е малък гангстер, който помага за един обир на Джими Хил и Тони Де Вито, други двама гангстери. Те са готови на всичко, за да се издигнат, но дали младият Хенри е готов на това или ще ги предаде на полицията, е моралната дилема във филма.

Седемте самураи – този черно-бял филм е истинска класика, дело на японския режисьор Акира Куросава, създаден през 1954 г. Бедно село, постоянно атакувано от бандити, решава да потърси помощ и защита от воини-самураи. Седмината доброволци честно и безпристрастно се наемат да изпълнят задачата, като мъже на честта и дълга в името на доброто. Вярата в доброто и справедливостта се оказват по-силни от глада и жестокостта.

Шестте най-добри филма за всички времена

Начало – създаденият през 2010г. сай-фай трилър от Кристофър Нолан надминава не само очакванията на критиците, но и остава като един от най-запомнящите се филми за всички времена.

Филмът отразява как се извършва професионален шпионаж с помощта на специална техника за извлечете на стратегическа информация от нахлуването в мечтите на другите. Технологията позволява на много хора да се „потопят” в един и същ сън. Главната цел е въвеждането на идеи в съзнанието на жертвата.

Добрият, лошият и злият – третият от трилогия филми, създаден през 1966г. затвърждава неостаряващите истории за дивият запад и търсачите на съкровища.

Кръстникът – направен по романа на Марио Пузо - Кръстникът, се счита за най-добрия, правен някога. Действието се развива в годините между 1945 и 1956 година, и разкрива живота на една от водещите фамилии в организираната престъпност в Ню Йорк - Корлеоне.

Ако не сте гледали някой от тези филми, то непременно го направете. Не само, че няма да съжалявате, но и ще останете очаровани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
51
42
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Аспарух
Аспарух
15.09.2016 23:51
Нещо не разбирам пияни ли сте!Сещам се за поне 20 ленти които са по добри от повечето изброени.
0
0