ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Най-романтичните градини в света

Най-романтичните градини в света

Градини Версай

Въпреки че Свети Валентин не се задава много скоро, това не означава, че не можем да си направим романтична почивка някъде, където да забравим проблемите и да се отдадем на красотата на природата. Дори е още по-романтично, ако си организирате екскурзия с любимия човек без повод.

По света има толкова много романтични места, които си заслужава да се посетят. Нашето предложение е да съчетаете красотата на природата заедно с любовта на любимия ви човек и двамата да се насладите на най-романтичните градини в света. Ето и кои са те:

Кукенхоф

1. Градините Кукенхоф – намиращи се в Холандия, тези градини могат да ви предложат изключителното богатство на растителния свят. Това е и едно от най-посещаваните места в Холандия – съчетанието на цветове и спокойствието, което те обзема е неописуемо. В градината можете да се насладите на 7 милиона видове лалета. Има няколко вида, които са създадени специално за мястото. Най-голямата гордост на холандците е уникалното руско черно лале, наречено Баба яга.

Версайски градини

2. Градините на Версай – френската градина е създадена от Луи XIV с помощта и на дизайнера Андре Льо Нотр. Изключително големи усилия са коствали на много хора, за да се превърне тази градина днес в една от най-обаятелните и красиви места в света. Пръстта се е транспортирала от различни места с ръчни колички.

3. Бътчарт Гардънс – ако искате да видите една по-различна гледка от много цветове през всички сеозни, отидете в канадската Бътчарт Гардънс. Големината ѝ е 50 акра. Зашеметяващата красота на гледките няма да ви пусне да си тръгнете.

Виландри

4. Градините на любовта – ако мислите, че градините на Версай и Айфеловата кула са единствените романтични места, които можете да посетите във Франция, определено сте сбъркали. Градините на замъкът Виландри са истинско романтично място, те са разделени на няколко по-малки градини. Наричат се Градините на любовта, а по-малките разделения са – Орнаментна, Водна, както и Градината на музиката. В градината на любовта можете да намерите непостоянната, трагичната, страстната и силната любов – всички те изобразени само с помощта на растенията.

5. Градината на чудесата - това е може би най-уникалната от всички градини, за които говорихме досега, защото се намира в Дубай. Освен това тя е отворила врати за посетители съвсем скоро – на 14 февруари 2013 г. Дори да ви се струва странно, най-голямата цветна градина се намира именно в Дубай.

Много цветове и много аромати – всичко това допълнено с присъствието на любим човек ще направи разходката незабравима. Не можем да не споменем, че е голяма 72 000 кв. метра В Градината на чудесата има над 45 млн. цветя. Идеята е всички композиции, които са направени от растенията, да бъдат променяни няколко пъти в годината, за да се привличат повече посетители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати