ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Жената е най-привлекателна на 29 г

Жената е най-привлекателна на 29 г

Женска красота

Американско проучване ни помага да разберем кога жената е най-привлекателна за по-силния пол, както и да си отговорим на няколко други интересни въпроси свързани с мъжете и жените и привличането между тях.

Изследването е проведено с помощта на 2000 американци и показва, че за мъжете жената е най-привлекателна и красива, когато е на 29 годишна възраст.

Учените твърдят, че най-обаятелна жената е, когато в навършила 31 години. Въпреки това, обаче, те не отричат, че за някои господа жените са по-привлекателни няколко години по-рано.

Изследването е обединило в себе си и други интересни въпроси за мъжете и жените. Оказва се, че мъжете се чувстват най-уверени в сексуален смисъл, когато са на възраст между 50 и 69.

При жените нещата са доста по-различни и тук определено се разминават с господата – тяхната сексуална увереност се появява след 18-та годишнина и продължава до 29 годишна възраст.

Изследването показва и любопитни факти - само една трета от силния пол смята, че жена на тяхната възраст може да ги привлече. Част от господата – 36 %, биха били щастливи ако компания им прави по-възрастна и зряла жена от тях самите.

Флирт

Това, за което и двата пола са съгласни, или поне 57 % от тях, е че сексът става все по-добър с възрастта. Цели 91 % от дамите са убедени, че са подложени на постоянен натиск винаги да изглеждат млади и привлекателни. С тях са съпричастни и 84 % от мъжете.

Относно остаряването на половинката притеснение за това имат около 34 % при мъжете и цели 56 % при жените и това съвсем не е случаен резултат. Дамите се чувстват в доста неприятна позиция – според тях при остаряването мъжете имат повече привилегии.

При побеляването на косите, съществува двоен стандарт и голяма част от жените не смятат, че е особено справедливо. Приема се за грозно ако по-нежната половинка е с посивяла или дори побеляла коса, а от друга страна побелелият мъж има привилегията да бъде не просто симпатичен, а дори среброто в косите да му носи определения като сексапилен.

Рейтинг

5 0
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
дядовото
дядовото
18.02.2014 12:05
Зави за кого
0
0
Ани
Ани
01.10.2013 00:58
Мъжете се чувстват най-уверени в сексуален смисъл между 50 и 69г.ли?!?!?!Пък жената -до 29г.?!?!Това хумористична статия ли е...
1
1