На 35 г жените са най-доволни от живота си

Жени

При различни ситуации и срещи с различни хора всички ние изпълняваме социални роли.

Някои от тях ни носят удоволствие, с други сме длъжни да се съобразяваме, макар да не са ни по вкуса. В съвременния свят е трудно да изпълняваш всички социални роли, с които те нагърбва ежедневието.

Жените трябва да бъдат домакини и приятелки, съквартирантки, майки, фенки на шопинга и пр. Но според проучване, това далеч не са всички роли, в които представителките на нежния пол трябва да се превъплътят.

Майки

Приятелка, майка, съпруга, са просто онези роли, в които жените най-лесно успяват на „влязат”. Вестник „Дейли експрес” прави проучване по въпроса.

Според резултатите от изследването дамите изпълняват много повече от изброените до тук роли – те могат да се превъплътят в 14 различни образа дневно.

Често им се налага дори да влизат в роли, които изобщо не са присъщи за тях и не са от тяхната компетентност – понякога в работата, друг път в личните взаимоотношения.

Жена майстор

Резултатите от изследването дори показват, че необвързаните дами изпълняват най-много роли в живота си – на 91 % от жените без половинка им се налага да влизат в роли постоянно. При дамите със семейства процентът пада на 79.

16 % от дамите, които са участвали в проучването, дори признават, че имат около 20 различни лица при общуването си с различни хора и участването в различни ситуации.

Пред своите шефове представителките на нежния пол не се разкриват – само 3 на сто от жените показват истинската си същност. А пред колегите едва 7 % от жените показват себе си.

Трудната за разгадаване женска психика е почти разгадана – вече е ясно, кога една жена се чувства най-доволна от живота си.

Според същото проучване дамите се чувстват най-щастливи и удовлетворени, когато са на възраст 35 години. Именно на тази възраст повечето от жените са склонни да покажат какви са всъщност, показват собствената си идентичност.

Ако се питате кои от всички роли, в които ежедневно се превъплъщават жените им носи най-голяма радост и удовлетворение, отговорът е ролята на майка и съпруга. Именно бракът, жизненият опит и семейните ценности ги карат да се чувстват най-пълноценни.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати