Защо мъжете предпочитат сочни жени?

Сочни жени

Всъщност, всеобщо заблуждение е, че мъжете си падат по кльощави жени. Тази идея е прокарана... от жени. Реалността обаче говори с факти – мъжете си падат по по-закръглените дами. Ето защо.

Скорошно проучване установи, че стресираните мъже предпочитат по-сочни жени. Като се има в предвид колко високи са нивата на стрес в днешното ни общество, ще излезе, че вече никой не е фен на перфектните мерки 90-60-90.

Несигурните, неуравновесени и стресирани мъже търсят закрила. Първосигнално мозъкът им превключва на търсене на такава фигура. Те се водят от това желание и обикновено намират зряла фигура, наподобяваща тази на майката. Така поне смятат редица учени и специалисти.

Споменатото изследване е направено на две групи мъже, на възраст между 18 и 40 години. Едната група била подложена на тежко интервю за работа.

След интервюто на всички участници били дадени да разгледат снимки на 10 жени, от много слаби до доста пълни. Били запитани, с коя от тях биха излезли. Оказало се, че стресираната група мъже избрала доста от представителките с излишни килограми.

Пухкави жени

Строго пропорционално излиза, че един на четирима мъже предпочита да излиза с по-закръглена жена. Но в крайна сметка, това си е въпрос на лично предпочитание.

Друг интересен факт, установен в други скорошни проучвания е, че освен закръглени форми мъжете харесват и красивите очи. 22% процента от анкетираните държат на тях. Почти същият процент държат и на усмивката.

Интересното е, че на принципно акцентираните дупе и гърди, държат едва 7-8 % от запитаните. Блондинките пък имат с 3% по-голям шанс да привлекат мъжките погледи. Въпреки това, за мнозинството цветът на косата не бил от значение.

В анкетите, попълвани от жени, мнозинството също държи на фактори като очи и лице, и доста малко на плочки и перфектно тяло.

И двете групи държат човека срещу тях да е с добър характер. Наблягат и на нуждата от взаимно разбирателство. Едва след това идват фактори като красиво лице. Перфектното тяло е много рядко търсено.

Рейтинг

5 7
4 9
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (25)

Изпрати
Стойна Достойна
Стойна Достойна
05.03.2016 23:24
Ми, аз понеже съм жена, да си кажа какво харесвам аз. Първо, не ми пука какво харесват мъжете. Ако усещах липса на свалячи, сигурно щях да се притесня. Но, слава Богу, засега нямам основания за притеснения. Има обаче едно нещо, което не мога да понасям органически: мъже с дебели задници. И с кореми, колкото деветмесечна бременност. Вървят по улицата като тежки гемии, очите им потънали в лой, обаче озяпват хубавите жени със самочувствието на познавачи. Ей, нещастници, ами вие като легнете върху жена, тя умира от задушаване бе! Какво сте седнали да ми се прайте! И смърдите на спарено щото не можете да спрете да се потите! Отслабнете, пък тогава се навирайте на поддържана жена!
6
5
Малена
Малена
23.02.2016 15:02
Абсолютни глупости! Значи средностатистическия стресиран мъж е обикновен идиот, който търси закръглена жена подсъзнателно, която да го закриля! Егаси тъпотията! Мъжете харесват, хубави жени- факт! Закръглени, по -слаби, оформени, стегнати и .т.н. Вкусовите предпочитания нямат нищо общо със стреса! Много кухо написано, много!
5
0
Митака
Митака
26.03.2014 01:34
Аз мисля, че не всички писали коментари наистина разбират какво пише в статията ! Не виждам никъде да пише за слоници или хипопотами , човека написал статията има в предвид за леееко закръглени което мисля че русата дама на главната снимка я описва дори може би с една идея по слабичка(само една идея :D) Разбира се за всеки влак си има пътници , разни хора разни идеали .. но като цяло наистина мацките по които има какво да хванеш са по предпочитани от "скелетите на батерии" :D Разбира се има значение лицето , очите характера , аа и най-вече целта .. по някога при свалките за една вечер не се отдава значение толкова с добър характер ли е или не чак толкова с "кит" и "тунинг" ли е или пък не :D А за това с маиките мисля, че това наистина не е в контекста на статията ..
18
0
ваня
ваня
17.01.2014 10:45
Златната среда е за предпочитане! Нито много дебела нито кльощава! Но човек трябва първо на себе си да е приятен ,пжосле на околните всяка уважаваща себе си жена трябва да полага нужните усилия според възможностите си да изглежда добре! Но ако въпреки това дебелее или слабее прекалено трябва да отиде на лекар защото това вече е здравословен проблем не само естетичен!Колкото до това кой какво харесва , за всеки е индивидуално защото всеки от нас си има качества ,а и лицето е много по важно от тялото защото можем да направим усилия до свалим килограми ,но лицето погледа, едни красиви очи са много повече от всичко!
9
1
44817
44817
09.12.2013 19:57
Явно статията е писана от сочна жена
18
4
познавачи-разбирачи
познавачи-разбирачи
24.10.2013 12:21
Сочна,но не дебела-с хубаво кукленско лице,с малко носле,хубави очи и сочни устни стегнати цици,не зъбата,космата ,увиснала селяндурка-хукнала да се прави на интересна и на готена-а каквато и да е ,ако е нос на пеликан или с буца или с грозни очи и редки щръкнали бивни-не ми я хвалете-Грозниците са масово злобни-налага им се да клеветят и да се правят на интересни,нагли и нахални-нека такива да закрилят некадърните мъже-грозните женини,не финните и красивите!
5
7