Хапче пази бебетата и деца от затлъстяване

Затлъстяване при деца

Затлъстяването е сериозен проблем, макар и малко подценяван, особено що се отнася до децата. Пухкавите бузки и дебелите крачета при малките деца будят умиление във всеки възрастен, но всъщност това може да им донесе много проблеми в бъдеще.

Не става дума за страшни ограничения в храната – има хиляди други начини, с които можем да предпазваме не само себе си, а и малките си съкровища.

Можем да запишем детето на някакъв спорт или поне да му даваме възможност да изразходва енергията си с разходки, каране на колело и пр.

Ембриони

Учени от Англия дори работят по специални таблетки, които ще потискат апетита и ще установяват някакъв контрол върху желанието за хранене.

Хапчето ще влияе на мозъка и ще му помага да не чувства глад. До сега резултатите от подобни таблетки показват, че действат добре, но само на възрастни хора.

Намерението на учените е да създадат хапче, което ще повлияе на желанието за хранене, на апетита, още докато детето е в утробата на майката.

Таблетка изпита по време на бременност ще окаже много сериозен контрол върху апетита на нероденото бебче не само докато е в майката, а и в по-късен етап от живота му също ще оказва влияние.

Хапчета

Ще намалява чувството за глад и значително детето ще се засища по-бързо. Според учените от Англия това е най-правилният подход за решаване на проблема със затлъстяването.

Провеждайки изследването, учените са открили група от стволови клетки, които могат да окажат влияние на мозъка и по този начин да го „накарат” да ограничи желанието си за хранене. До този етап експерименти с такива таблетки са проведени върху лабораторни мишки и всички те са успешни.

Според учените този вид медикамент ще даде страхотно резултати и много бързо ще реши проблема със затлъстяването, за разлика от сложните диети, които не винаги са ефективни.

Различни са мненията по този въпрос извън гледната точка на науката – едни смятат, че това е чудесно ново откритие, според други цялата идея е лудост и пълненето на ембрион с химикали под формата на хапче за отслабване не е никак нормално.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати