ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Жените бият мъжете по шумно хъркане

Жените бият мъжете по шумно хъркане

Хъркане при жени

Хъркането е един от основните проблеми в спалнята между мъжа и жената. Изключително неприятно е да не можеш да заспиш заради подобни звуци. Дори всичко останало да върви гладко, това може да разстрои значително семейните отношения.

Силният и пронизващ звук, който не дава никакъв шанс на другия да се наспи, продължава да си бъде сериозен предизвикателство. Най-често при подобни състояния, единият от двамата напуска семейното ложе и отива да спи в другата стая. Това не е най-добрият вариант.

Хъркане при мъже

Но каква е причината да хъркаме и кой хърка повече – жените или мъжете?

Хъркането е свързано с някакъв проблем и има измислени доста варианти, за да се спре, друг е въпросът дали хората са склонни да прибегнат към тях.

Противно на всички, които си представят картинката как бясната жена е вперила поглед в тавана, а мъжът й до нея изнася трета симфония, ще кажем, че според проучване дамите са онези, които похъркват доста повече от мъжете и на всичко отгоре достигат до доста по-завишени тоналности.

Учените от Университета от Северен Стафордшир направиха страшното заключение – жените хъркат все по-силно от мъжете – над 40 % от дамите хъркат по-силно от силните половинки.

Хъркане

Според изследващите най-често жените започват да хъркат, когато настъпят у тях други промени като менопауза. Според лекарите дамите похъркват доста по-сериозно сега, отколкото преди две години (с десетина пъти повече). Най-често се случва при съвсем млади жени – на възрастта между 20 и 30 години.

Има няколко причини, които са т.нар. "дежурни виновници" за много неща, както оказва се и за похъркването. Най-чести причинители на това състояние за алкохол, тютюнопушене и наднормени килограми.

Ако искате да спите спокойно или по скоро да оставите любимия си човек да спи по-спокойно, най-добре е да спрете да пушите и да намалите пиенето на напитки преди лягане.

При проблеми с теглото учените съветват също да се вземат мерки. Дори да им средства, които могат да заглушат или спрат хъркането ви, най-хубаво е да премахнете този проблем, както се казва „от корен”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати