ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Защо мъжът се отдръпва

Защо мъжът се отдръпва

Мъже

Началото на една връзка винаги е романтично и прекрасно. И в двамата партньори бушуват толкова много чувства, които, освен всичко, са много силни. Не можем да се наситим на присъствието на другия, искаме постоянно да сме в допир с него, да го чуваме, да му угаждаме, да го докосваме.

Целият този период в един момент приключва, което в никакъв случай не означава край на връзката, макар че доста хора се отказват точно в този момент.

Кога ще приключи всичко не може да се каже със сигурност – при някои след дни, при други седмици, често минават и няколко месеца. Жената започва да се усеща по-малко обгрижвана от мъжа, а той от своя страна се чуди какво се е променило. Тя се притеснява, че любимият й се е отдръпнал и започва да се чуди каква е причината и къде точно е сбъркала.

Сърдит мъж

Спомняте си книгата на д-р Грей „Мъжете са от Марс, жените от Венера”. От съвременно гледище нещата са се променили и то доста в някои аспекти, но в други – мъжете и жените си остават на почти същите места, както и преди двайсетина години, когато книгата беше нашумяла.

Защо се отдръпва мъжът е въпрос, който беше засегнат и от доктор Грей.

Според неговите разбирания, мъжете често се отдръпват рязко от своите половинки, когато имат нужда да се чувстват по-самостоятелни, в известен смисъл за да имат по-голяма независимост.

Ако не позволим на мъжа да се отдръпне от нас за момент, възможно е никога повече да не прояви желание за истинска близост. Това, че не му се дава шанс да бъде себе си, още повече ще го отдалечи от жената.

Любовна връзка

От друга страна доктор Грей смята, че мъжете имат нужда от това да бъдат провокирани. Възможно е, според него, мъжът да се отдръпне, защото се е наситил на това, което има, и вече не му се струва интересно, липсва тръпката.

Теории защо се отдръпват мъжете може да има много, но това, което жената трябва да разбере и запомни е, че пълноценната и продължителна връзка предполага, че емоционално няма да бъдете вечно като скачени съдове. Понякога ще се отдръпвате един от друг, понякога ще сте по-близки от всякога – нещата се изменят и в това няма нищо странно.

Не изпитвайте страх от това, че мъжът не показва чувствата си, както в първия ден – пеперудите и свитият стомах спират и за двамата в един момент, но се претворяват в нещо по-прекрасно и различно.

Бъдете себе си, изненадвайте се един друг, показвайте му, че у вас винаги ще има по нещо, което за него е непознато – по този начин ще задържите интереса му. От друга страна не се опитвайте да обсебвате ежедневието му, ако виждате, че той има и други нужди, стига те да не пречат на съвместния ви живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
Марго
Марго
26.03.2016 22:09
Нормално е да се отдръпнат!Кой мъж би търпял добезкрай да го употребява и използва жена?Никой!
Нищо не отблъсква мъжа,освен прекаляването с демонстрацията на женската меркантилност.Тоест самозабравата на жените спрямо мъжкото съжаление,помощ и допълване,и прекаляването с неосъзнатото си поведение(демонстрация на недостатъци,непълноценност,грешки,минуси,искане,искане,искане и искане).
29
1
Йоана
Йоана
27.12.2014 12:15
Статията съдържа поука: жени, бъдете самостоятелни и обърквайте мъжете, а не им падайте в краката с въздишки, които по късно ще преминат в жалвания; вие личности ли сте или какво? Живейте си живота, пък ако някой се влюби във вас, ще знаете, че е истинско.
6
5
Ива
Ива
27.10.2013 17:00
Аз съм на 22 години съпругът ми е на 33 заедно сме от 6 години и абсолютно нищо не се е променило до сега .... спрете да пишете глупости ! Всичко опира до това какви са хората.
3
1
Соня
Соня
18.08.2015 09:22
дърт е за тебе, миличка - и той също го осъзнава - та затова
6
4
adi
adi
13.10.2013 11:57
А нас ,жените,някой пита ли ни какво усещаме и как преживяваме такова отношениие? Или тия пикльовци трябва да ги носим вечно на ръце,защото,видиш ли,да не би случайно да нараним великото им Его? не пишете тъпи статии-тази явно е писана от мъж.Жените,драги мъже,също са човешки същества и също както и на вас са им нужни някои неща и като не ги намерят при любимия си човек е съвсем естествено да ги потърсят на друго място.И не забравяйте,мили мъже,че освен вас има и други мъже!!!
33
28
Марго
Марго
26.03.2016 22:18
Длъжна си да си кадърна и способна за себе си,тоест да си пълноценна,а не да демонстрираш острата си нужда от мъжко съжаление,помощ и допълване,тоест да демонстрираш меркантилно-интересчийския си начин на контакт!Иначе се живее в недоволство и неудовлетвореност(както и всъщност живеят всички жени)!
Мъжете не контактуват с жена от нужда,жена не им е нужна за нищо,никакви нейни действия не са нужни на мъж.Женските действия са нужни на самата жена.Всеки мъж контактува с жена само и единствено за собствения си кеф,тоест за собствените си чувства и усети,а не защото му е необходима жена.
28
2
Стефан
Стефан
13.10.2013 11:42
Как ме развеселяват коментарите на жените, някой от които стигат до крайности....и аз не мога да понасям повечето от съвременните "мацки", но да сложа етикет на всички "брак" е повече от несериозно.

Имам усещането обаче че сериозните жени попадат на тъпанари/може и това да са търсили/, а точните мъже на тъпачки!

Едно е сигурно, никой не ни кара да бъдем с някой и да му траем капризите, освен ако това не ни изнася и няма нужда да се оплакваме....кой каквото си направи и господ не може да му го направи!

успех
8
0
в
в
26.08.2013 03:43
това са българските мачовци,все ние трябва да ги гоним и да възбуждаме интереса им а тяхната работа е като ни се наситят след седмица две пет и т.н. да се взират след всяка чужда дългокрака ..казвайки аз не гледам...толкова са смотани всички мъже в БГ все едно една майка ги е раждала...елементарни а къде отива уважението към жените...имам син и ще го възпитам че една жена трябва винаги да се уважава ,но малко майки го правят. в това е проблемът,зле възпитани..мислещи се за всевишни и единствени а не си дават сметка колко лесно всъщност те могат да бъдат заменени
13
4