ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Усмивката ни издава какви сме

Усмивката ни издава какви сме

Характер според усмивката

Усмивката на всеки е уникална като пръстовите отпечатъци. Тя се различава по специфичен начин от тези на другите хора. Чрез нея ние изразяваме емоции, които не можем да скрием.

Занимаващи се с езика на жестовете твърдят, че чрез маниер на усмивката може да се направи профил на разглеждания човек.

Основните типове усмивки са:

Усмивка с кучешките зъби – Една трета от населението има такъв тип усмивка. При тях решаваща роля играе мускулът levator labii superioris, който излага на показ кучешките зъби преди цялата усмивка.

Усмихване

Усмивка на Мона Лиза – Близо две трети от населението притежава такъв тип усмивка. При нея ъгълчетата на устата са нагоре и навън. Когато се усмихне, този човек повдига горната устна, като по този начин разкрива горните зъби.

Идеалният вариант е, когато се показват целите горни зъби и около 2 мм от венците. Ако се показва по-голяма част от венците, това прави усмивката по-непривлекателна.

Усмивка с всички зъби – Тази усмивка се среща много рядко. При нея горната и долната устна разкриват всички зъби.

По маниера на смях и усмихване се определя с точност какъв е човекът. Ако когато се смеете, прикривате с ръка устата си, значи сте малко боязливи, стеснителни и неуверени в себе си. Показателна е вашата смутеност и предпочитане за оставане в сянка.

Ако когато се смеете пък, отмятате глава назад, то очевидно сте лесно доверчиви и лековерни, но същевременно и широко скроени. Често се склонни да действате на своя глава, но трябва да внимавате.

Често срещани са и хората, които докосват с ръка лицето си, докато се смеят. Ако сте от този тип, то значи сте мечтатели и фантазьори, далеч от трезвостта и реалистичния подход към живота.

Усмивка

Мръщите нос, когото се смеете – знак за непостоянство и чести промени в настроението и възгледите. Емоциите и капризите ви винаги са на дневен ред.

Ако когато се смеете, докосвате устни си с кутре, то това е сигурен показател, че имате собствена представа за "добрия тон" и грацията, като твърдо ги следвате. Обичате да сте център на внимание.

Силното и гръмко кискане с открито лице говори за чистосърдечен и добър човек. Ако ли пък държите брадичката си, докато се усмихвате, то вие сте уравновесена и целеустремена персона.

Най-странни са хората, нямащи определени маниери на усмихване и смях. Те са изключителни индивидуалисти, които по никакъв начин не се интересуват от околните и тяхното мнение. Често обаче остават неразбрани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати