Защо трябва да се усмихваме по-често

Усмивка

Усмивката е изражение на лицето. Тя не струва нищо, но прави много. Обикновено изразява изцяло положителни емоции. Те е форма на любезност, позитивно отношение, израз на доверие, разбираеми за всички раси. Децата се научават да се усмихват между 6-тия и 8-мия месец.

Когато става въпрос за психика, трябва да знаем, че при всеки тя представлява различна константа. Докато някои имат здрава и реална психическа нагласа, то други имат съвсем разклатена психика. Тя е израз на вътрешното преживяване, емоционалността като отражение на обективната действителност в съзнанието.

Усмихната Жена

Най-често засяга нервното състояние на човека, проявявайки се като притеснение, раздразненост и дори параноя. Когато психиката на човек е разхлабена, той е емоционално разстроен, губи надежда и увереност, че е способен да постигне неща, които другите му казват, че не може. И обратното – хората със силна психика имат вяра и надежда в себе си, и притежават силите да се бори до край.

Всеизвестно е, че женската психика е различна от мъжката. Всяка жена е способна едновременно да мисли за много неща. Това често е натоварващ процес. Тя преосмисля всяко едно решение и всичко, което трябва да свърши, как, защо, кога, по какъв начин, като това представлява само малка част от бъркотията, в главата на жената.

Усмихнато Бебе

А двете изброени неща вървят ръка за ръка. Жената и емоцията са взаимосвързани. И как иначе - нервното ровене в дамската чанта докато телефона звъни, сълзите от емоционална раздяла с любимия, паниката и яростта, са само част от емоционалните състоянията, в които една жена изпада.

За да не се позволява обаче на тези емоции да влияят пагубно на психиката, трябва да се усмихваме. Усмивката е доказателството, че не позволяваме на всички емоции да влияят на вашата психика и да се превръщат в големи проблеми.

Трябва да се усмихвате дори когато не ви е лесно, тъй като по този начин, с трезва мисъл и спокойствие, ще разрешите проблемите у дома и на работа.

Изправяйки се с усмивка пред проблемите, вие ще докажете, че сте силни и уверени в себе си, защото всяка една жена има силата и смелостта да се справи с каквото и да било.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати