ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Жените са на диета 5 пъти годишно

Жените са на диета 5 пъти годишно

Здравословна Храна

Дамите обичайно спазват диета пет пъти годишно. Това показва ново проучване, базирано на анкетирана група жени. Положението е най-сериозно през лятото, когато диетите са в своя бум.

От проучването стават ясни основните причини, които карат жените да се подложат на диета или в някои случаи – на пълен глад. От друга стана обаче личи и тенденцията към спазването на здравословен живот.

На първо място като мотив за отслабване е лятната почивка. 60% от анкетираните жени желаят да са в перфектна форма за плажа.

Диета

Второто място заема едно по-скоро светско събитие – сватбата на приятел. Колкото и егоистично да е, всички знаем, че на всяка жена и се иска да засенчи булката, а за целта излишните килограми трябва да бъдат стопени с диета.

Третия повод за подлагане на диета е разводът или раздялата с любимия. От една страна това е добре за самочувствието на всяка дама, а от друга – перфектните форми ще накарат всеки бивш да позеленее от яд. Тук се включва и една по-скоро нетипична мотивация за отслабване - търсенето на любовник.

Мания Салата

Като четвърта причина за спазването на диети, 29% от анкетираните жени посочват излишните килограми след раждането, които трябва да се премахнат.

26% от девойките спазват определен хранителен режим преди среща със стари приятели и съученици. Много от тях го правят и преди среща с непознат или при кандидатстване за нова работа.

Спрямо тези резултати излиза, че на всеки 2-3 месеца всяка жена се подлага на диета. Всяка 12-та жена пък се опитва да се храни под контрол седем пъти годишно. От друга страна, мъжете не са толкова амбициозни за здравето и външния си вид. Друго проучване показва, че те спазват режим най-много два пъти в годината.

Разбира се, и при мъжете, и при жените съществуват от онзи тип хора, които гледат насмешливо на диетите и хората спазващи ги, тъй като природата ги е надарила с тела, които като че ли сами се поддържат.

Но тъй като тези хора са по-скоро рядкост, почти всяка дама е открила себе си в поне една от посочените причини за спазване на диета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати