Идеалният мъж е висок поне 180 см

Идеалния мъж

Ново проучване сред британките е на път дълбоко да притесни световно известни секссимволи, като Том Круз, Сет Грийн, Маколи Кълкин, Даниел Радклиф оносно ръста им. Според анкетираните жени идеалната височина за един мъж е поне 180 см.

Интересен е фактът, че средната височина на британеца е 153 см. И това на фона на статистиката, че през последните 100 години ръстът на мъжа се е увеличил средно с няколко сантиметра.

Перфектен мъж

Излиза, че представителките на нежния пол не харесват ниски мъже. В проучването е установено, че една жена е много по-склонна да даде шанс на мъж, висок над 180 см, спрямо този, под тази височина.

Идеални мъж

Британките отявлено изразяват недоволството си от ниския среден ръст на мъжете в страната и отказват да приемат твърдението, че е установено повишаване на този ръст през последните десетилетия.

Патрик Демпси

При подобно проведено проучване сред мъжете във Великобритания пък излиза, че те нямат нищо против да излизат с жена, което е по-висока от тях.

Средната височина на една британка е 164.5 см, а 49 на сто от силния пол са уверени, че това е идеалната височина за жените.

В проведеното проучването участие са взели 1400 британски мъже и жени.

За сравнение, предишно изследване, проведено отново сред британците, сочи, че по-високите мъже се с реално по-голям шанс да се оженят и да създадат семейство.

В същото време обаче прекалено ниските и прекалено високите мъже спадат в категорията "непривлекателни" за противоположния пол. Приемливата разлика във височините е установена – мъжете трябва да са със 17% по-високи от жената до себе си.

Именно британките преди години направиха профила на идеалния мъж, докато днес се добавят само уточняващите щрихи. Перфектният представител на силният пол е 40-годишен, постигнал е успех, пие умерено, лекар е и прилича на Патрик Демпси.

Най-важната черта е образованието, следвано от трудолюбието и галантността.

Учудващо, жените не са претенциозни към външния вид и не държат той да е перфектен. Най-омразната им черта обаче е сприхавостта.

Като най-голям порок почти всички запитани посочват напиването. То е най-големият недостатък на един иначе свестен мъж.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати