ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Бирата сплотява работния процес

Бирата сплотява работния процес

Бира

Ако сте любители на бирата, следващата идея вероятно много ще ви се допадне. Раздаването на безплатна минерална вода или обяд на служителите, каквато е практиката в някои големи компании, вече изобщо не е актуално. Бирата се оказва много по-плодотворен вариант, според френските вестници „Фигаро” и „Монд”.

Автомати за бира вече има в немалко американски компании. Смята се, че консумацията на пивото може да стимулира работниците и да им позволи да разкрият талантите си. Освен това бирата значително сплотявала колектива. Анализатори дори твърдят, че ако в компанията, в която работите, сервират бира, това ще ви стимулира повече да оставате, ако се наложи и след работно време.

Пиене на бира

„Арнолд Уърлдуайд” е рекламна агенция в Бостън. Служителите на агенцията вече се радват на автомат за бира. Дори твърдят, че доста често се събират да обсъдят някакви нови идеи около Арни – така са нарекли на галено автомата с пивото.

Състав на бира

В Ню Йорк цифровата медия „Триллист” е намерила подобен начин за отмора, забавление и не на последно място – стимулиране на работния процес. Служителите в тази компания са се отдали на заниманието да дегустират различни видове бира, вместо да си пийват от една и съща.

Алкохолният петък пък е добре познат и на служителите от фирмата за съхранение и споделяне на компютърни файлове "Дропбокс”. Всяка седмица се провежда подобна сбирка, която служителите наричат оперативка. На това доста нетрадиционно работно събиране се сервира не само бира, но и по-твърд алкохол като уиски.

В тази далеч по-спокойна от работната атмосфера служителите могат да се опознаят много по-добре и по-лесно, както и да прегледат вече свършената работа. Не на последно място – биха могли да обсъдят и предстоящите им задачи и проекти.

Оказва се, че идеята с автоматите за бира в работна среда се приема и прилага най-вече в технологичните компании. За момента раздаването на пивото е възприето най-добре в Силициевата долина, вероятно защото често там работният ден е доста по-дълъг и натоварен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати