Най-смайващите рекорди на Гинес

рекорди на Гинес

Книгата на рекордите на Гинес може да разсмее и смае своите почитатели. В нея са събрани толкова много рекорди – от такива, на които се възхищаваме, до такива, за които се чудим как е възможно това да се случи. Ето и кои са едни от най-смайващите рекорди записани в книгата на Гинес:

- Ако се чудите кое е кучето, което е направило най-много стъпки, балансирайки с чаша вода върху главата, отговорът е Суийт Пий. Кученцето е от породата бордър коли, а стъпките, които му носят рекорда, са 10.

- Хората са различни и се подлагат на странни и не толкова странни неща - Канчана Кеткаеу от Тайланд е от тези хора, които са се подложили на нещо меко казано странно. Живяла 33 дена с 5320 скорпиона, а стаята е била точно 12 кв.м. Между дните от 22.12.08 до 24.01.09 година тя е била ужилена от скорпионите 13 пъти.

Скорпион

- Най-високото куче в света е наречено с името Зевс. Немският дог е с височина 1.12 м., а когато се изправи достига до 2 метра. Голямото куче живее в Мичиган и тези 70 кг, а на ден похапва около 14 кг храна.

- Спортистите обикновено са на постоянен режим и пазят форма. Такава е и дамата, чиито рекорд е следващият. 203-килограмовата Шарън Александър е най-тежката спортистка – състезател е по сумо.

- Знаете как в последните години техниката става все по-малка и компактна – след лаптопите, се появиха таблети, а кой знае и какво още. Хеликоптерите също се движат в крак със съвремието – най-малкият хеликоптер в света е направен от японската фирма Gen Corporation. Кръстен е с името GEN H-4 и тежи 70 килограма.

Писане на смс

- След като споменахме рекорда за най-малък хеликоптер в света, не можем да пренебрегнем и най-бързото написано съобщение на смартфон. Става дума за изумителните 1 минута и 17 секунди, а съобщението е било дълго точно 264 символа. Рекордът се държи от австралиеца Чонг Кит.

- Ако някой смята, че с възрастта хората стават по-малко атлетични, следващият рекорд ще го обори. 86-годишна германка Йоханес Квас е най-възрастната гимнастичка и все още участва в различни състезания.

- Специално за всички любители на мускулите и добрата форма е следващият рекорд за най-големи бицепси в света. Мустафа Исмаил, който е бодибилдър от Египет, има бицепси с обиколка 78.74 см, именно затова често е наричан реалният Попай.

Прическа

- Ако смятате, че у нас момичетата правят прекалено голям обем в косите си – помислете отново. Колкото и да се стараят, едва ли биха стигнали рекорда за най-висок гребен в света. Изумителната прическа принадлежи на японския дизайнер Казухиро Уотанаби и е висока 113 см. Вероятно се затруднява, когато му се налага да слиза от кола.

- Ако се чудите коя е жената, която се е омъжила най-много пъти в света, отговорът е Линда Уолф от град Андерсън, Индиана. Дамата е сключвала брак цели 23 пъти.

Овца

- Рекордът за най-разтеглива кожа принадлежи на Гари Търнър, който може да разпъне кожата от корема си на разстояние от 15 сантиметра. Гари страда от заболяване, което се нарича Елерс-Данлос.

- Супатра Сасуфан е носителка на световен рекорд, но на твърде висока цена – тя е притежателка на титлата най-космато дете. Супатра страда от рядко генетично заболяване, то се нарича хипертрихоза.

- В английското графство Бакингемшир живее най-бързата овца в света. Според книгата на рекордите Зипи е участвала в 179 състезания, от които 165 е спечелила.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати