Край на миризливите чорапи

Миризливи чорапи

Вероятно ви е омръзнало при всяко събуване на обувките да се притеснявате от неприятната миризма, която идва от чорапите ви. Ако сте си у дома, лесно ще се справите с проблема – ще се събуете, ще се измиете, но ако се наложи да се събуете на друго място, ситуацията наистина може да стане доста неудобна.

Хубавото е, че вече има решение и на този проблем. Учени от Великобритания са намерили начин миризливите чорапи да не ни смущават повече.

Обувки

Новото откритие, което са направили, са нов вид чорапи, които съдържат в себе си овъглени частици от кафени зърна. Благодарение на тези чорапи миризмата ще остане в миналото.

Зърната от кафето действали като филтър – отнемали неприятната миризма, като привличат и неутрализират молекулите, които я предизвикват. Гранулите, които са в чорапа и влизат в контакт със стъпалото, осигурявали много добра вентилация. Учените твърдят, че дори навън да е 40-градусова жега, краката ви няма да замиришат ако носите тези чорапи.

Освен кафените зърна в чорапите има още полиестер и памук. Овъглените гранули на кафето действат точно, както филтрите с въглен, които се използват, за да се пречисти водата.

Крака

Изследвания на новия вид немиризливи чорапи показват, че те са по-добри от обикновени памучни чорапи – поглъщали три пъти по-ефективно неприятната миризма.

Зърната от кафе са обработени по специални начини, за да бъдат освободени от аромата на кафе, както и от маслата, които съдържат. Следва тези гранули да се сложат в памука и в полиестера и да се изработят новият вид чорапи.

Ако сте решили да си купите от немиризливите чорапи, ще трябва да приготвите точно 18 британски лири за два чифта.

А ако сте от хората, които освен всичко останало и губят чорапите си, ще ви хареса другото откритие на компанията Blacksocks.

Създали са чорапи с вграден в тях чип RFID. Чрез него ще можете да откривате чорапите си по всяко време. Направени са от перуански памук, а десет чифта от тези чорапи струват 189 долара.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати