ezine.bg»Статии»Любопитно»Десетте най-големи мъжки страхове

Десетте най-големи мъжки страхове

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k146
Мъжки страхове

Мъжът е същество, което се отнася към заобикалящата го среда много по-колективно, в сравнение с по-нежния пол. Ориентирите за него винаги са свързани с външни обекти. За мъжете също е много важно да получават одобрение от родителите, приятелите, любовниците, колегите, началниците и други.

Според психолози мъжката самооценка е много по-силно повлияна от мнението на другите в сравнение с тази на жените.

Най-силното поощрение за силния пол е мотивацията. Ако не я получат, много мъже започват да се притесняват, че не постигат нужното и не вървят по правилния път.

Сексуални проблеми

В основата на мъжката депресия са заложени страхове, които могат да бъдат препратени към оценката, която близките му имат за него. Всичко това се базира на проучване направено от информационна агенция "Планета".

Представителите на силния пол преживяват различни периоди, което влияе и върху всичките им страхове и опасения. А те могат да бъдат класифицирани в зависимост от житейския им опит.

1. Страх от некомпетентност - на работното място или на среща, мъжете се притесняват да не проявят явна некомпетентност по даден въпрос.

Мъжки притеснения

2. Страх, че любимата им жена няма да се хареса на родителите и приятелите

3. Страх от промяна в името на някого или нещо

4. Страх да не се окажат в позицията на мъж "под чехъл" - за мъжете авторитетът пред другите е много важен, а той е тясно свързан с това да са "глава на семейство".

5. Страх от женските сълзи

6. Страх от загуба на социалното положение

7. Страх от емоционална близост с жена

8. Страх, да направи предложение за брак

9. Страх от провал като любовник

10. Страх, да не изневери на любимата

Психолозите напомнят, че мъжете са много по-уязвими към болести, причинени от стрес и се нуждаят от емоционална подкрепа и разбиране на техните страхове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest