Презервативи през социалната мрежа

Кондоми

Американската организация с нестопанска цел Planned Parenthood в рамките на националната седмица на презерватива пуснаха нов контрацептив с QR-код върху опаковката.

Като част от насърчаването за безопасен секс, сътрудниците на Planned Parenthood разпространяват 55 000 презерватива на запад от щата Вашингтон, съобщава Медпортал.

Получателят на такъв презерватив може да разпознае кода през смартфон и да избира контрацептиви онлайн през WhereDidYouWearIt.com, през акаунтите си във Facebook или Foursquare.

В интернет страницата на кампанията се предоставя информация за правилното използване на презервативите, разполага и с поредица от филтри, които помагат да се намерите най-подходящия кондом спрямо възрастта, вида на връзката (постоянна, непостоянна и т.н.), мястото на ползване и пола.

Презервативи оналайн

„Презервативите – това са необходим инструмент за предотвратяване на непредвидена бременност и предпазване от полово предавани болести“, казва Нейтън Енгербретсън – координатор по програмата Planned Parenthood.

„Надяваме се, че програмата ще насърчи двойките да обсъдят възможността за използване на презервативи и да помогне на хората да победят всички стереотипи, свързани с тяхната употреба.“

Според говорителите на кампанията, отзивите в сайта били невероятни. Само за първата седмица сайтъът е посетен от граждани на 48 държави.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати