ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Как се забавляват необвързаните по света

Как се забавляват необвързаните по света

Парти за необвързани

Сигурно вече сте чували за набиращите все по-голяма популярност в България партита за необвързани - шумни вечери, наситени с усмихнати хора, интересни разговори, цветни коктейли, много танци и игри.

На 29 август над 200 необвързани отново ще се забавляват заедно – този път край басейна, както приляга на всяко горещо лятно събитие.

Предстоящото Sexy and Single Party ни провокира да се поинтересуваме как се случват нещата извън България. С помощта на организаторите от SpeedDating3 се гмурнахме сред интересни идеи и тематични партита, които събират необвързани от Пекин до Ню Йорк.

Спийддейтинг

Представяме накратко някои от идеите, които ни усмихнаха:

Стена от снимки: На входа на всеки участник се прави снимка, която се разпечатва и се поставя на специална стена. До снимката се разполага името на съответния участник и плик за съобщения. По време на партито можеш да пускаш съобщения в пликовете на гостите, които са ти допаднали – можеш да оставиш телефонен номер или просто мило послание – всичко е в твоите ръце!

Търг за необвързани: Това събитие съчетава парти, запознанства и благотворителност. Най-често се организира, когато е необходимо да се съберат средства за конкретна кауза. Известни необвързани личности или най-желаните участници в събитието се продават на търг. Можеш да си откупиш правото да заведеш г-ца X на вечеря. Тя се качва на подиума, следва кратко представяне от страна на водещия, а после всички желаещи да се срещнат с X наддават! Този, който предложи най-висока цена, излиза на среща. Целта е не да си купиш любов, а да помогнеш, забавлявайки се с други необвързани. Продадено!

Анти Св. Валентин парти

Aнти св. Валентин парти: На 14 февруари на необвързаните определено им писва от цветя, рози и сълзливи пожелания. Една от най-оригиналните идеи, на които се натъкнахме, е анти св. Валентин парти. Участниците се събират и споделят несполучливи и смешни истории по време на срещи с бивши партньори. За най-нелепите има и награди! Умираме от любопитство да чуем споделеното от победителите…

Парти „Ела с приятел“: Това е една от онези простички, но работещи идеи, които изумяват с гениалността си! Ако искаш да участваш в това парти, има едно условие - трябва да доведеш необвързан свой приятел от срещуположния пол, с който не желаеш интимни взаимоотношения. По този начин всички са необвързани, броят на дамите и господата на партито винаги е еднакъв, а и забавлението винаги е по-голямо, ако отидеш някъде с другарче.

Ключ

Парти „Ключ и катинар“: Този формат дава отговор на въпроса „Как да заговоря симпатичната дама на бара? “/ „Как да се запозная с чаровника отсреща? “. На входа всяка дама, която участва в събитието, получава катинар, а всеки господин – ключ. Целта е да заговаряш представители на срещуположния пол и да изпробвате дали ключът пасва на съответния катинар. Ако има „съвпадение“, предавате ключа и катинара на специално обозначено място и получавате малка награда и нов ключ/ катинар. Така по време на цялата вечер имате извинение да се запознавате с още и още хора. И накрая най-важното е не дали има съвпадение между ключа и ключалката, а дали има сходство в характерите!

Светофар парти: Този формат не е насочен изцяло към необвързаните, но по елегантен начин елиминира нуждата да се оглеждаш за халки по ръцете на хората и да се чудиш кой си има гадже и кой не. Всеки гост получава предпочитан цвят гривна: зелена гривна взимат тези, които са необвързани; червеният цвят накратко значи – „заето“; жълтият многозначителен цвят е символ за „сложно е“, с други думи – ще бъде по-трудно, но не е невъзможно.

Среща на сляпо

Вечеря за необвързани: Въпреки че не звучи толкова вълнуващо, вечерите за необвързани са един от най-разпространените начини за забавление. Модификациите на този вид събития са много – в зависимост от броя присъстващи (между 6 и над 100), типа кухня, мястото на събитието (понякога доста нестандартни места) и т.н. Но идеята винаги е еднаква – да се опознаем, докато хапваме.

У нас: Sexy & Single Party се провежда регулярно в България вече повече от година. То съчетава някои от най-добрите световни практики с нововъведения, които са уникални за страната ни. Организаторите от SpeedDating3споделят, че резултатът от изминалите събития са успешни двойки, широки усмивки, нови приятелства и много веселие.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати