Симптоми на скръндзавия мъж

Скръндза

Доказано е, че жените предпочитат мъже със стабилно финансово положение. Това не означава, че всяка жена на планетата очаква от половинката си да пилее пари по нея. Но когато мъжът икономисва от всяка дреболия няма как да не запали фитила на женското търпение.

Какво е скръндза?

Много е важно да се подчертае същността на понятието скръндза. Скръндзите са скъперници, т.е. хора които имат материална възможност, но нямат никакво желание да дават пари за удоволствие, дори за своето собствено. Така че преди да обвините мъжа в скъперничество, се постарайте да разберете дали просто не се намира в труден финансов момент.

Хубаво е от бюджета да се заделят пари за "черни дни", но когато това се превърне в обсебване никоя покупка няма да е приятна.

Скръндзави мъже

Има няколко причини, заради които мъжете толкова страстно пестят парите си.

1. Не искат да привлекат меркантилни жени – голяма част от мъжкото съсловие обвинява жените в користолюбие. Затова стискат трудно спечелените си пари и не си позволяват да почерпят момичето, с което са на среща.

2. Когато мъжът е спестовен – това качество не е изцяло негативно, но ако не успеете да преглътнете неговата икономичност, е по-добре да прекратите връзката си с този мъж.

3. Когато не ви познава добре - често мъжете са на мнение, че не си заслужава да харчат пари по жени, с които няма да се получи нищо сериозно.

Как да ги разпознаваме?

Подаръци

- когато обещава, че следващия път той ще плати, но това не се случва;

- дори да плати сметката, следете дали ще остави бакшиш на сервитьорката;

- постоянно се оправдава, че пести за нещо

- отявлено скатава от парите за собствената си сметка, когато сте в по-голяма компания.

Споделянето е един от ключовите моменти във взаимоотношенията и без да е "златотърсачка" една жена обича вниманието под формата на вечеря в хубав ресторант, както и комплиментите - чрез изискани подаръци.

Жените очакваме пълна отдаденост от партньора си и когато такава липсва е нормално във връзката да има напрежение.

Разумните граници на бюджета са нещо задължително, за да ни стигат парите. Но непрестанните лишения не са знак, че се справяте с контрола на финансите си.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
буб4о
буб4о
09.01.2014 22:43
Брех брех...и се чудя защо няма деца в тая държава...
е как да има като жените се стимулират да мислят за себе си, а не са децата си?
Защо трябва да водя приятелката си в скъп ресторант, вместо да ги дам тия пари на бедни хора, или да ги пестя за бъдещето?
Един съвет за жените - ако съдите за мъжете по парите им, въобще недейте си търси мъж!
5
9
***
***
19.07.2014 22:00
А твоята първа работа е да дадеш парите на бедните нали?Ако приятелката ти е стока ще ти позволи 1-2 пъти и след това ще предложи да си поделите сметката.Обаче не се правете и вие на божии душички.Има толкова меркантилни мъже,че жените им им дават пари,за да им купят цветя за 8ми март само и само майка им да не каже отново "Аз ти казах,че този не струва".Още повече когато очаквате нещо специално за рождения ви ден след като забравяте рождения ден на половинката си.
4
1
Анелия
Анелия
25.11.2013 17:45
Към предния коментар: Мъже с такива жени НЕ ТРЯБВА ДА ПОМАГАТ ДА ЖЕНИТЕ В ДОМАКИНСТВОТО, А ДА СИ ПОДЕЛЯТ ДОМАКИНСТВОТО ПО РАВНО.
8
1
и таз добра
и таз добра
08.11.2013 23:04
Алоооо живеем в 21 век. Ерата на кирката и лопатата отдавна са отминали, както и на затлачилото се в женското съзнание правило "Тати носи, мама меси" В днешни дни парите се изкарват с акъл, а колкото акъл има едни мъж толкова има и една жена. Като иска прищявки, подаръчета и глезотиики, никой не я спира да си ги позволи. Не всеки мъж е Рокфейлер а изглежда, че всички жени са научение така. От мен всички жени, които стоят рамо до рамо с партниорите си и във финансовата част получават едно голямо БРАВО. А мъже с такива жени ги приканвам, много да им помагате в домакинството. Когато и двете страни се борят на всички фронтове връзката сякаш повече се цени. Жалкото е че такива връзки са много малко.
7
3
ясно ли е
ясно ли е
24.04.2014 14:03
На времето майка ми, лека и пръст, която също като баща ми ходеше на работа и получаваше същата заплата (работеха в един и същи отдел), казваше: "Аз помощ не искам (за домакинската работа иде реч). Искам да свършиш работата." Което с превод, за тези които не са разбрали, означава: Трябва да свършиш съответната работа, така както аз върша това, с което съм се заела, а не да ми се помотаеш в краката 10-15мин. за отчитане на дейност. Щом жената ще отговаря наравно с мъжа за финансовото състояние на семейството, редно и мъжа наравно да бачка в домакинството и отглеждането на децата.
7
0