ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Интимността на старини е ключът към щастието

Интимността на старини е ключът към щастието

Интимността на старини е ключът към щастието

Резултати от проучване, проведено във Великобритания, твърдят, че ако правим редовен секс, ще намалим с 50 % риска от преждевременна смърт. Несъмнено интимните ласки ни помагат да се отървем от стреса. Ново проучване за секса са провели специалисти от Флорида.

Те смятат, че интимните ласки са пътят към пълното удовлетворение от живота. Провели са изследване по въпроса как точно влияе сексът на усещането за щастие при пенсионерите. В това проучване участие са взели 238 мъже и жени, които са на възраст над 65 години.

Според резултатите – колкото повече полови контакти имат хората на тези години, толкова по-добре и по-щастливи се чувстват. 60 на сто от възрастните, които правели секс повече от веднъж месечно, се определят като много щастливи. При онези, които имали интимност със своя партньор по-малко от веднъж за годната, щастливите се оказали едва 40 %.

Интимността на старини е ключът към щастието

59 на сто от онези, които не правели секс от дълго време заявили, че се чувстват щастливи в брачните си отношения. 80 на сто от сексуално активните (тоест повече от два пъти в месеца) пенсионери били щастливи хора.

Учените смятат обаче, че не е особено ясно дали щастливите двойки са сексуално активни или сексът прави възрастните щастливи. Едно е сигурно - сексът помага да се освободим от натрупаното напрежение. Връзката между възрастните двойки и усещането за щастие е от съществено значение, тъй като населението на планетата стремително старее, напомнят учените.

Според специалистите подобни проучвания могат да помогнат на възрастните хора да се справят с проблемите, които им пречат на сексуалната активност. Дори обаче сексът да намалява значително с напредване на възрастта, по-голямата част от пенсионерите на възраст между 78 и 85 години твърдят, че правят секс с партньора си поне 2–3 пъти през месеца.

Предишно изследване на британски учени пък показва, че редовните сексуални отношения с партньора подмладява. Доктор Дейвид Уийкс твърди, че възрастните мъже и жени, които имат активен полов живот, изглеждали по-млади от действителната си възраст – между 5 и 7 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Юлия
Юлия
05.12.2014 15:53
Има голяма опасност от инсулт!!!
0
0