Умните жени са най-ревниви

Ревност

Дали любовта е израз на много силни чувства и привързаност към някого или може да се определи като липса на увереност. Вероятно ви се е случвало да усетите ужасното изгарящо чувство на ревността – наведнъж ви връхлитат толкова много емоции, които всъщност трудно успявате да контролирате.

Ревността е присъща на всеки човек и то от съвсем крехка възраст – ако в семейството има второ дете, първото неминуемо започва да ревнува. Стремежът да си единствен, важен, ценен, обичан е изключително съществена част от човешкия живот.

Съществува и другата страна на ревността – липсата на достатъчно увереност и страхът от загуба и самота на любим човек. Във взаимоотношенията между двама влюбени, ревност също има, дори понякога повече от приетото за допустимо и нормално.

Умна Жена

Според изследване проведено във САЩ, става ясно, че и двата пола са ревниви, но жените, които имат повечко умствен потенциал ревнуват повече от останалите. Това изследване е плод на учени от колежа Роанок във Вирджиния.

Според специалистите, които са провели изследването, причината се крие в това, че хората, които имат по-голям умствен потенциал обикновено са перфекционисти във всяко нещо, с което се занимават и с което се захващат (работа, семейство, личен живот).

В този ред на мисли, ако хипотетично партньорът им изневери, този връх, който за себе си са постигнали и това съвършенство бързо ще се развали.

Ревнуване

Според резултатите от проучването съобщенията, които се изпращат във Фейсбук предизвикват по-силна ревност у жените, отколкото при мъжете. Участниците били помолени да се представят хипотетична ситуация - да видят, че любимият им получава двусмислено съобщение в социалната мрежа Фейсбук.

Резултатите показват още, че добавянето на някаква емотикона – усмихнато, намигащо или друго човече, ще засили чувството на ревност и у двата пола.

Ако след съобщението дамите видят намигащо човече, това определено може да пробуди ревността им. За господата пък използването на всякакви емотикони може да предизвика ревност.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати