Търговците имат най-здравословната работа

Търговците имат най-здравословната работа

В случай че не знаете каква работа да започнете, за да бъдете здрави, британско проучване предлага своите услуги. Ако до този етап се говореше, че търговците са хора с бирени коремчета, които се хранят изключително нездравословно, заради ежедневието, което имат, това проучване определено опровергава тези схващания.

Изследването е проведено от компания във Великобритания и резултатите красноречиво показват, че една от най-здравословните професии е именно на търговец.

Щастлива Жена

Твърди се, че служителите в тази област се упражняват шест пъти повече от препоръчителния минимум – около 16, 4 часа за седмица от препоръчваните 2, 5 часа на седем дена. Освен на работа, британските търговци поддържали формата си и в свободните си дни. Провелите изследването твърдят, че те тренират около 4, 6 часа седмично.

Според резултатите от изследването след търговците, като едни от най-здравословните професии се нареждат с 41 на сто строители, водопроводчици, както и дърводелци.

Специалистите смятат, че те извършват над десет часа физическа активност всяка седмица и това ги нарежда на втората позиция за хора с най-активните и здравословни професии във Великобритания.

Работа

Според друго проучване свързано с най-здравословната професия, търговците изобщо не могат да бъдат допуснати в подобна класация. Професиите, които се приемат за най-здравословни според това изследване са градинар, инструктор по фитнес, компютърен специалист, служител в застрахователна компания, здравен специалист (не лекар).

Доктор Л. Кейси Чосууд от Националния институт за безопасност и здраве при работа смята, че именно тези са най-добрите професии, ако искаме да поддържаме добро здраве цял живот.

Според специалиста тези професии със сигурност няма да ни навредят, въпреки че е индивидуално – зависи не само от работната среда, но и от това какъв е вашия работодател. Според него служителите имат нужда не само от добра и подходяща работна среда, а и от уважение, както и от стимулация.

Ако пък се чудите кои са хората, които имат най-щастливата професия – това са всички онези, които се занимават с творческа работа.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
светлана
светлана
05.11.2013 21:28
Дано да е така
0
0