Любовта променя човешкия глас

Говорене по телефона

В името на любовта много хора са готови на кардинални промени – не само външни, но и вътрешни такива. Всъщност това е и един от важните компоненти, върху който се крепи връзката. В крайна сметка без компромиси отношенията между двама души не би била възможна или поне не би била пълноценна.

От друга страна някъде все трябва да има граница или по-скоро баланс. Ако само единият прави промени и компромиси в името на една връзка, колко може да продължи тя?

Да се даде подобна прогноза е немислимо, но при всички случаи и двамата души в една любовна връзка трябва да са готови на промени в името на любимия човек. Част от тези промени правим съвсем съзнателно, за да създадем комфорт на човека до нас.

Човешки глас

Освен тези, които правим съзнателно, има и такива, които извършваме без да съзнаваме и които дори не се забелязват и от хората около нас.

Според ново интересно проучване на американски специалисти мъжете и жените променят гласа си, когато общуват с човека, с когото имат романтична връзка.

Американските психолози са направили изследване, в което участие за взели 24 доброволци. Учените, които са взели участие в проучването, работят в колежа Олбрайт в Пенсилвания. То се е провело по следния начин – всички участващи са записвани по време на телефонните си разговори.

Любов

Записвани са разговорите им с любимия човек, със семейството, с познати, с приятели. Учените подчертават, че романтичните връзки на всички участващи са били още в съвсем ранен етап.

Психолозите са обърнали внимание на промяната в гласа, романтичните настроения на партньорите, както и на тяхната сексуалност.

Резултатите показват, че когато мъжете общуват със своите партньорки, гласовете им се отличават с по-високи тонове. При жените промяната се изразява в това, че гласовете им стават по-ниски.

Заради тези резултати учените смятат, че и двата пола са склонни да променят височината на гласовете си, когато общуват любимия си човек. Според изследването, когато човек общува с познати или приятели, не променя тембъра на гласа си.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ло
Ло
23.11.2013 04:47
Браво на Хамерикансните учени! Откриха топлата вода!
0
2