Ура! Дънки, които борят целулита

Дънки

Най-накрая на бял свят се появи отговорът на молитвите на много жени – дънки, които борят целулита. Те са създадени от бразилския дизайнер Алешандри Херчкович.

Иновативните панталони са направени от материята Emana yarn и имат способността да превръщат телесната топлина в инфрачервени лъчи. Те от своя страна стимулират микроциркулацията, която е враг на целулита.

За първи път дънките бяха показани от Херчкович на модно ревю в Рио де Жанейро, като част от колекцията му за зима 2014. Дизайнерът твърди, че са плод на 5-годишни проучвания и е доказано, че имат ефект.

Целулит

Диетолозите са доста скептично настроени към „вълшебните” дънки. Те смятат, че не може една материя да пребори трупаният години наред целулит, причинен от лош начин на хранене, лоша циркулация и бавен метаболизъм.

Във Великобритания сред жените над 30 години целулитът се среща при повече от 90 %. В световен мащаб процентът е същият. Борбата с него е трудна, като от кремове и масажи се стига и до хирургическа намеса.

Известният дизайнер все още пази в тайна кога продуктът ще излезе на пазара, както и цената им. Истината обаче е, че неговите дънки, борещи се с целулит, не са първите в света. През 2004 г. компанията Miss Sixty представи линия от панталони, дънки и поли, за които се твърдеше, че имат много добър ефект срещу портокаловата кожа.

Дори в началото на тази година американска марка Wrangler пусна дънки, които според производителите може да редуцират до 60 на сто мастните натрупвания. Доколко са ефикасни те обаче, само можем да гадаем.

Дънки срещу целулит

Борбата с целулита е трудна, но не и невъзможна. Едно от най-важните неща е хидратацията. Водата е изключително важна както за целия организъм, така и за кожата. Приемането на голямо количество вода изхвърля излишната сол от тялото и регулира мастния обмен в тялото, като по този начин премахва и целулита.

В комбинация с плодове и зеленчуци, богати на течност, както и антиоксиданти, можете да придадете еластичност и свеж вид на кожата си. Другото помощно средство при борбата с кожния дефект, са упражненията. Те имат въздействие не само за постигане на перфектната фигура, но и за целия тонус на тялото ви.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати