Преодоляване на раздялата

Раздяла

Раздялата с любим човек, приятел или роднина винаги е трудна и мъчителна. Понякога поради една или друга причина, се налага всеки да поеме в своята посока и да остави важни до скоро неща зад гърба си.

И в тези моменти не ни остава нищо друг освен да преборим горчивината, болката и да продължим напред. На теория звучи лесно и бързо, но на практика не е.

Какво е първото нещо, което ви казват хората след раздяла? Обикновено изреченията започват с „Бъди силен/на“. И това е една от основните грешки.

Вероятно във вас бушуват хиляди емоции, които имате нужда да изразите, а подобен съвет по скоро ви кара да смятате, че трябва да преглътнете всички тях.

Край на Връзката

Според психолозите да „излееш“ мъката в сълзи е по-здравословно, отколкото преглъщането на емоцията. Да останеш известно време сам със своите чувства и мисли, да поплачеш, с ясната мисъл, че след няколко дни нещата ще са по-добри и няма да се връщаш назад.

Изпитваш безсилие, гняв и мъка, но това, в което трябва да бъдеш сигурен, е че тези чувства са временни. Баналната фраза, че е нужно време, е абсолютно вярна – понякога не забравяме с времето, то просто ни помага да продължим напред, приемайки липсата на някого.

Обикновено в тези моменти на емоционален срив човек предпочита само своята компания. И това също е нещо съвсем нормално – важното е само да не се отдавате прекалено дълго време на самотата. Самотата няма да ви помогне да преодолеете болката по-бързо, напротив – ще ви попречи и ще ви спира.

Разбито Сърце

Всъщност няма рецепта, която да се състои от няколко точки и която да помогне да се почувстваш по-добре. Намери в себе си онова, което те прави щастлив в такива трудни моменти и просто го прави.

Обичта на хората около вас най-лесно може да помогне да се справите с проблема. Прекарвайте повече време с любимите си хора. Правете неща, които са ви приятни, които ви позволяват да се смеете и отпуснете.

Може би най-трудната, но и най-съществена част от преодоляването на раздялата е приемането, че нещо е приключило - за да продължиш напред, трябва да приемеш това, което се е случило. От всичко, през което минаваш през това време, след раздялата това е най-болезнено.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати