Австралиец откри брачната си халка в океана

Халка

Властелинът на пръстените. Така е наричан от приятелите си новозеландецът Алеки Таумопо.

От любов към съпругата си мъжът издири изгубената си в океана брачна халка след 16-месечно търсене, съобщи Ройтерс.

Алеки работи като еколог. Един ден по време на екомониторинг на залива край столицата на Нова Зеландия [Уелингтън халката се изхлузила от безименния пръст на мъжа. Алеки фиксирал координатите, от които пратил пръстена на морското дъно.

Когато изтървал бижуто, егологът бил прясно женен - само на 3 месеца. Съпругата му веднага предложила да купят нова халка, но мъжът й бил категоричен: не и не.

Таумопо се връщал на мястото в морето много пъти, към търсенето се присъединили приятелите му и дори бреговата охрана. Но всичко било напразно.

Океан

След 16 месеца Алеки, въоръжени с най-новата техника на спътникова система в ръцете и молитви в устата си, открил брачната си халка.

Не можех да повярвам, когато я видях на морското дъно. Тя просто проблясна пред мен и ми даде знак къде е. Безумно съм щастлив! , радва се Властелинът на пръстените.

Ситуацията е любопитна и забавна и с това, че Питър Джексън, режисьорът на приказната трилогия, е снимал голяма част от филмите си именно край столицата на Нова Зеландия.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати