ezine.bg»Статии»Любопитно»Мъжете хленчат и се оплакват повече от жените

Мъжете хленчат и се оплакват повече от жените

Мрънкало

В миналото жените са смятани не само за по-слабия пол от двата, но и за неспособни и то само заради това, че са жени. Днес доста често дамите са определяни като хленчещи и мрънкащи. Дали в действителност жените са онези, които се оплакват повече или пък ще се окаже, че мъжете по-често хленчат.

Резултатите от ново изследване доказват, че именно господата са по-хленчещия пол и често пъти преувеличават нивото на болката, която усещат.

Благодарение на това проучване става ясно още, че мъжете са много по-склонни да се оплакват от кашлица или някаква простуда, която са „хванали“ през студените месеци, отколкото жените.

Това само потвърждава, че жените имат по-висок праг на болка, смятат специалистите. В изследването участие са взели 2000 души. 50 на сто от дамите смятат, че половинките им се жалват за неща, за които на тях никога не би им хрумнало да се оплачат.

Болест

Резултатите показват, че дамите са по-търпеливи и много често премълчават, когато изпитват някаква болка. Мъжете обаче често са склонни да се оплакват за дадено неразположение и да преувеличават състоянието си. Половината от дамите твърдят още, че не вярват на мъжете си, когато почнат да се оплакват, че не се чувстват добре и нещо ги боли.

Често обикновената настинка се представя от силния пол като „непоносима агония“, обясняват хората, провели изследването. Интересното е, че независимо от силните болки, които господата твърдят, че изпитват, 66 на сто от анкетираните мъже ще откажат да отидат на специалист, за да бъдат прегледани.

Друго изследване се опитва да развенчае още един от митовете, свързани с мъжете и жените. Оказва се, че мъжете харчат повече пари по празниците, отколкото дамите. Проучването доказва, че господата са готови да дадат с 39 на сто повече за подаръци.

Освен това се потвърждава, че господата пазаруват по-лесно и бързо и размишляват за стоката значително по-кратко време от жените. Според резултатите от проучването дамите обикалят повече и са по-склонни да потърсят по-евтина алтернатива на подаръка, който са избрали.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати