Само 13 часа са нужни на жените за избор на коледни подаръци

Само 13 часа са нужни на жените за избор на коледни подаръци

На всички е ясно, че жените са онези, които могат да прекарат часове в магазин, за да изберат идеалния подарък, а след като става дума за любимия човек, задачата се усложнява и времето нараства. Според ново проучване съпругите купуват много по-трудно подарък за съпрузите си.

Резултатите показват, че семейните жени с дете отделят по 13 часа и 23 минути в лутане и търсене на идеалния подарък за любимия си мъж. Мъжете пък отделят скромните 4 часа и 10 минути, за да изберат подарък за майката на детето си.

В резултат на това около 57 на сто от жените твърдят, че са недоволни от подаръците, които намират под елхата. Явно четири часа са крайно недостатъчни за избор на хубав подарък, но колкото и да им се иска на жените, мъжете едва ли биха могли да прекарат повече време по магазините.

Само 25 на сто от жените обаче си позволяват да намекнат на половинката си какво да купи или не, за да не се разочароват отново, когато видят подаръка.

Според проучване на компанията Littlewoods част от мъжете (11 %) се чувстват несигурни като купуват подарък на своята половинка и заради това предпочитат да оставят любимата си сама да си купи подарък.

Само 13 часа са нужни на жените за избор на коледни подаръци

От компанията твърдят, че една на всеки десет семейни жени с деца трябва да опакова всички подаръци сама, преди да ги сложи под елхата. В това число влизат и подаръците, които са предвидени за нея. Проучването е направено сред 1000 семейства с деца.

Гари Кибъл, който е директор на сайта LittlewoodsCom смята, че дамите имат право на вълнение и изненада по Коледа – поне такива вълнения, каквито самите те създават на любимите си хора.

Ето защо на страниците на сайта има списък с подаръците, които искат жените. От Littlewoods са убедени, че най-много от жените искат бижу или парфюм. Тези подаръци са следвани от чанти, таблети, шоколад, мобилни телефони, гримове, електронни книги.

Смята се, че средният британец купува подарък за двамата си родители, за брат (сестра), за баби и дядовци и за партньора (партньорката си).

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати