Най-скъпият коледен венец

Коледен венец

Време е вече да сте украсили домовете си – кой само с елха, кой с няколко играчки или пък с лампички на прозорците. Коледният дух се появява, именно когато домът ни вече е цветен и украсен – особено ако имате и малки помощници около вас, празникът ще бъде пълноценен.

Ако естествените елхи ви се струват твърде голяма инвестиция, винаги можете да заложите на изкуствените дръвчета – предимството е, че игличките им не падат.

Относно играчките – има изключително много видове, по-евтини или по-скъпи. В случай че нямате възможност – мъничка елха и 4 – 5 играчки също могат да свършат работа. В никакъв случай не са нужни огромни елхи окичени с гирлянди и различни луксозни украшения. Лампичките също не са задължителни, но трябва да знаете, че на пазара вече се предлагат и такива с доста ниска и достъпна цена.

Украсата на дома си е въпрос на вкус и възможности, но ако все пак сте решили да наредите няколко играчки в дома си, има една, която не бива да пропускате – коледния венец на вратата.

И ако повечето от нас търсят коледен венец, който да е достатъчно красив и по джоба ни, то финландският дизайнер Паси Йокинен-Картър е наблегнал само на красота.

Коледа

Създаденият от него коледен венец е голям точно 60 см и съдържа 138 карата диаманти и рубини. Красивият венец е обсипан с 40 рубина и диаманта. Цената му е „скромна“, както и самата му украса - 2 835 000 паунда. За всеки, който проявява интерес, венецът се продава на сайта VeryFirstTo.com.

Венецът включва в себе си и листа от лавър, червена боровинка, кукуряк. След като венецът увехне, спокойно можете да използвате скъпоценните камъни за направата на бижу, категоричен е дизайнерът. Коледната украса ще остане свежа едва 12 дни.

Финландският дизайнер всъщност създава цветя за киностудиа, кралски дворове. Той споделя, че това, което върши, е неговото призвание и влага много страст в изработката на коледните украси.

Дизайнерът споделя още, че този коледен венец е бил чудесно предизвикателство за него – поръчката била коледният венец да бъде от естествени материали и диаманти.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати