10 причини, поради които жените не могат да шофират

Жени шофьори

Според статистиката, а и според мнението на мъжете, те са по-добри шофьори, отколкото жените.

Руски сайт селектира 10 причини, поради които дамите се справят по-лошо зад волана, след като направи анкета сред силния пол.

№10 - Жените допускат в автомобилите домашни любимци.

Холивудските звезди и скандалните светски лъвици не се разделят с миниатюрните си кутрета, дори и в колите си. Тяхното поведение следват и обикновените жени. А това отвлича вниманието им. И въобще не им пука, че домашните любимци дерат с ноктите си кожения салон. Което, естествено, докарва диви нерви на мъжете на шофьорките.

Контра на Ezine.bg: "Котетата" с високи токчета и къси поли, които забравят прашките си в колите на мъжете, също оставят следи от червило по кожения салон.

№9 - Автомобил с приятелки! Пазете се от пътя!

Анкетираните мъжи смятат, че когато се съберат няколко жени в една кола, тя е потенциален убиец на пътя. В компанията на дружките си, шофьорката трудно задържа вниманието си върху пътя и пътната обстановка. Постоянното "крякане" с другите пътнички води до печални последствия.

Контра на Ezine.bg: Дори в автомобил, шофиран от мъж, да има само един-единствен представител на същия пол, това МПС е двойно по-опасно от женското. Темите на разговор: "Леле, брато, глей ква мадама на пешеходната пътека! "

Мацка в кола

№8 - Кичат колата с висулки и дрънкулки

Жените кичат колата с украшения, висулки и какви ли не дрънкулки. Плюшените играчки са задължителен атрибут. Всичко това ги разсейва и им пречи за правилното шофиране.

Контра на Ezine.bg: Нали сте виждали ТИР-аджииски камиони, накичени като стрелбище в увеселителен парк?

№7 - Пеят по време на шофиране

Дамите зад волана не само си припяват песента на любимата си певица, звучаща от радиото в колата, но и се опитват да танцуват зад волана.

Контра на Ezine.bg: Редакционният екип на Ezine.bg, който е съставен само от жени-шофьорки с по две ръце твърди, че за по-добра концентрация по време на път, музиката в колата не е на МAX, а на MIN. Трудно е да танцуваш на една доловима музичка.

№6 - Ползват огледалото за задно виждане, за да се нагримират.

Дори ако жените забравят да се нагримират у дома, вършат тази процедура на огледалото за задно виждане. То служи за постоянно доказателство на външния им вид. Правят това не само на светофарите, но и по време на движение.

Контра на Ezine.bg: Жените са мултифункционални. Могат да бъдат бизнесдами, домакини, майки, да гладят ризи, до готвят, да пазаруват, да чешат мъжете си по едно и също време. И тогава мъжете са доволни, нали? ! Значи могат едновременно да шофират и да се гримират. Изпитано стотици пъти!

№5 - Разговарят по телефона и пишат SMS по време на движение

Когато жените разговарят по телефона по време на движение, не забелязват нищо друго около себе си - нито пешеходците, нито автомобилите на пътя. Ако видите жена, която пише SMS, по-добре й дайте свободно пространство, за да сте сигурни за себе си.

Контра на Ezine.bg: Прочети отново контра №6

№4 - Не се интересуват от автомобилите

Жена на пътя

Друга причина, заради която жените-шофьорки отстъпват на мъжете е, че не се интересуват за състоянието на автомобилите си. Мигащите иконки на таблото, странният звук на двигателя не могат да притеснят една жена.

Контра на Ezine.bg: Ако жената можеше да бъде едновременно и мъж, Господ не би създал два пола. Мъжката работа си е мъжка работа.

№3 - Не изпитват удоволствие от шофирането

Жените не изпитват удоволствие от шофирането така, както мъжете. Поради тази причина вниманието на жените може да бъде отвлечено от далеч по-интересни за нея неща извън автомобила и пътя.

Контра на Ezine.bg: Пълни глупости! Жените изпитват много по-голямо удоволствие от шофирането, отколкото от прането на чорапи!

№2 - Не правят разлика между автомобил и iPod

Жените не правят разлика между автомобил и iPod и че двете функционират по различен начин. В автомобила няма бутонче "Стоп" и натискането на педала няма да спре колата веднага.

Контра на Ezine.bg: Няма и функцията, която както превърта за секунда песните в iPod-а, така да прескача скоростите лесно от първа направо на четвърта. И, разбира се, няма "Replay" за повторение на грешките, допуснати на пътя.

Автомобилите се развиват и усъвършенстват с толкова бързи темпове, че в близко бъдеще ще предлагат и гореизброените функции.

№1 - Жените не притежават щофьорски ген

Като цяло причините, заради които жените са по-лоши шофьори от мъжете, се крият в тяхното поведение. Но главната причина това да е така е, че мъжете просто притежават шофьорски ген. Да управляват автомобил им е заложено генетически.

Контра на Ezine.bg: Това пък чий гениален мозък го роди? ! Господ не може да кара! А нали създал мъжа по свое подобие...

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Гергана
Гергана
22.03.2015 08:27
Мога да поспоря относно тази статия ;-)
0
0
Тери
Тери
15.11.2013 22:50
Тази статия е пълна глупост.За мен тя има забавен елемент,но не е истинска.Аз съм шофьор и това не е валидно за жените.Сигурно има изключения,но те са много малко.Нека погледнем катастрофите и тогава можем да направим изводи.Статията е преписана отнякъде и не е вярна.
1
0
Руми_601
Руми_601
09.08.2013 11:45
Ами хайде да погледнем статистиката.....мъжете са тези с много повече инциденти!!...да не говорим че предпочитат да карат употребили алкохол,вместо домашните си любимци качват в мръсните си (в повечето случай)коли бутилка с алкохол и когато се случи и някое" магистрално момиченце"....а то ги разсейва–вярвайте ми!....и след всичките това естественно им се доспива...краят е ясен!...а пък колко много им харесва да доказват мъжественноста си (може би само на тях самите!)шофирайки без шофьорска книжка и колкото може по-висока скорост!..и резултатите са на лице...за съжаление!
1
2
Мая
Мая
03.08.2013 10:20
Пълни глупости! Има жени, които карат много по-добре от доста мъже. А съм виждала и мъже на пътя, дето като го видиш как кара, лошо да ти стане. Освен това жените спазват правилата много повече от мъжете. А за "шофьорския" ген - само някой слабоумен може да го вярва; гените са заложени в хората от хилядолетия, а кога е измислен автомобилът???
1
0