Родният Google най-често е търсил турски сериал

Гугъл

Данните от годишно проучване за 2013 година показаха, че българите най-често са търсели чрез Google туския сериал Огледален свят.

На второ място по най-търсени думи се е наредил трагично загиналият актьор Пол Уокър.

Резултатите показват още, че нашенецът сериозно следи родните риалити предавания, като най-търсено е Гласът на България, а след него – Къртицата. Третото от най-търсените риалитита е ВИП Брадър 2013.

Най-търсените думи в България през 2013 година са били Огледален свят, Пол Уокър и Gangnam style.

Интернет

Най-търсените хора са Пол Уокър, Чочо Попйорданов и Делян Пеевски.

Най-търсените събития за 2013 година са Избори 2013, Мис България 2013 и Земетресение.

Най-търсените спортни събития за годината са Australian Open 2013, Кличко Поветкин и Roland Garros 2013.

За първи път в своя годишен анализ Google обхваща личности, теми и събития, които са провокирали интереса за хора от цялото земно кълбо, като са публикували резултатите за всяка една отделна държава.

Годишният анализ на търсачката или наречен още Zeitgeist анализ, което означава „духът на времето“, е базиран на повече от трилион търсения по света през цялата година.

В допълнение на това се подчертава, че Zeitgeist анализът използва инструменти, които дават реална представа за глобалните, регионалните, минали и настоящи тенденции в търсенето.

Мрежа

Инструментите на Google Zeitgeist никога не могат да бъдат използвани за идентифициране на отделните потребители, защото компанията разчита на анонимни и съвкупни натрупвания, за да покаже честотата на определени заявки за търсене във времето.

Класацията е включила повече от 1000 категории като поп култура, спорт, музика, политика, новини и други и дава уникална перспектива за най-горещите събития и теми, които са представлявали интерес за всяка една нация по света.

В световен мащаб хората са се интересували най-много от въпросите „какво е любовта”, „как да отслабна” и как да инсталират различни програми на компютрите си.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати