Дамите са най-красиви в 10 ч. в петък

Красива Жена

Жените обичат да чуват комплименти - независимо дали ще им бъдат поднесени сутрин, след като се събудят или след като вече са се гримирали и облекли, дамите определено се чувстват по-добре, когато любимият им човек отбележи колко добре изглеждат. Според ново проучване жените се чувстват най-красиви в петъчния ден в десет часа сутринта.

Изследването е проведено във Великобритания от козметичната марка St.Ives – жените усещат себе си като привлекателни на 29 години, твърдят провелите проучването. На тази възраст бръчки няма, а средната възраст все още е достатъчно далеч. Основната причина дамите да се чувстват красиви точно на тези години е увереността, следвана от влюбването, както и от стабилната връзка.

17 на сто от запитаните жени на 29 години са заявили в проучването, че се чувстват по-привлекателни и уверени без капка грим по лицето си, отколкото изцяло гримирани.

Специалистите искали да разберат дали за дамите има значение кой ден от седмицата е. Оказва се, че денят е важен – представителките на нежния пол смятат, че са най-красиви в петъчните дни, а една трета от тях добавили, че в най-добра форма се усещат в 10 часа сутринта.

Красота

Повече от 25 на сто са заявили, че тогава се чувстват най-добре, защото са спали добре. Една на всеки осем дами пък потвърдила, че това е времето, когато се чувства изпълнена с енергия и освежена.

Две трети от жените заявили, че умората ги кара най-често да се чувстват непривлекателни. Друга причина е стресът, а 29% от запитаните признали, че друга красива жена може да ги накара да се чувстват не особено привлекателни.

Според резултатите от изследването жените се чувстват най-добре и най-красиви по време на своята бременност, на сватбения си ден, както и по време на ваканция. Една на всеки осем дами заявила, че след като е правила секс се чувства естествено красива.

3 на сто от анкетираните усещат себе си като привлекателни по време на работа. Част от представителките на нежния пол признали, че когато получават комплименти от други жени и от приятели, успяват да се отърсят от всякакви съмнения, които изпитват за красотата си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати