Елементарен тест показва дали лъжем добре

Лъжец

В книгата си 59 секунди: помисли малко, промени много американският психолог Ричърд Уайзмън представя един елементарен тест, който може да провери дали един човек е добър лъжец или не.

Тестът се казва Q и при него просто трябва да напишете латинската буква.

Използвайки ръката, с която пишете, трябва да напишете върху челото си буквата Q. Страната, от която сте сложили опашката на буквата, показва дали можете да лъжете.

Ако изпишете опашката на латинската буква откъм лявата си страна, така че да може да се прочете от човек, който стои срещу вас, това означава, че сте екстровертен тип, който умее да лъже другите.

Вие имате отличната представа за мнението, което създавате в околните, и лесно създавате контакти с непознати.

Лъжа

Ако изпишете опашката на буквата откъм дясната си страна, така че само вие да можете да я прочетете, това означава, че сте интровертен тип, който не се справя с лъжите.

Този тест освен на себе си можете да го прилагате и на други хора, ако ви интересува дали са добри или лоши лъжци.

Освен личностно идентифициране Ричърд Уайзмън предлага и различни тактики, които можем да използваме в ежедневието си, за да ни направят по-щастливи.

Всеизвестно е, че щастливите хора се усмихват – това е най-ясният знак, че един човек се чувства добре и удовлетворен.

Но според Уайзмън малцина знаят, че усмихвайки се ставаме по-щастливи.

Щастие

Психологът предлага на всеки да се усмихне за 1 минута без конкретна причина и да провери за себе си дали след този експеримент е станал по-щастлив.

Според проведените проучвания хората, които се усмихват по-често, се чувстват по-щастливи.

По думите на Ричърд Уайзмън няма значение дали ви се е случило конкретно събитие, което да ви ощастливи. Можете да се усмихнете и докато пресичате на светофара и да превърнете настроението си в по-положително.

Ричард Уайзман твърди, че само за една минута можем да променим живота си. Той е анализирал много от съвременните митове за това как функционира умът и според него не са необходими месеци, за да променим нещо, ако знаем конкретните психологически техники.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
АНОНИМЕН
АНОНИМЕН
04.03.2014 19:29
пълни глупусти повечето хора изписват буквата вдясно защото са десничари
10
2
АНОНИМЕН
АНОНИМЕН
01.02.2014 22:30
тва изобщо не е вярно!!! само се чудете как да лъжете хората!
10
1