Топлото време прави жените по-достъпни за мъжете

Флирт

С топлата част от годината дните започват да стават по-дълги, температурите се повишават, природата се връща към активен живот, а и хората се влюбват по-лесно, сочат резултати от ново проучване.

Зимните месеци намаляват активността на организма, но с идването на високите температури започваме да се „събуждаме“ за света. Хормоните в кръвта на всеки човек зависят най-вече от слънчевата светлина, смятат специалисти.

Логично през зимния период, когато дните са по-къси и съответно светлината е по-малко, времето навън е мрачно, нивата на хормоните в организма намаляват. Това според учените е и причината през този период да сме по-апатични, по-склонни към депресия и по-сънливи.

С пропукването на пролетта и лятото и увеличаването на дневната светлина се увеличават и хормоните в организма на човек. Сред тях, разбира се, са и половите хормони, хормонът на щастието, наречен серотонин и т.н.

Логично, след като нивата на тези хормони в организма са покачени, човек започва да се чувства по-щастлив и да се радва на живота повече.

Пикник

Оказва се, че дамите се чувстват по-привлекателни, когато времето навън е топло.

Жените били доста по-склонни да дадат телефонните си номера през топлото време, сочат резултати от проучване. Според въпросното изследване 20 на 100 от дамите са много по-склонни да оставят телефонния си номер на непознат ухажор на улицата, когато градусите навън за високи. За сравнение този процент пада на 14 за зимните месеци, твърдят проучващите.

Високите температури и хубавото настроение правят представителите и на двата пола по-влюбчиви. А освен това приятно високите температури ни дават възможност да направим неща, които през зимата не можем.

Спокойно можем да се възползваме от жаркото слънце и да се разходим сред природата. Друга идея е пикник – защо да не отделим половин неделен или съботен ден за кратка разходка и пикник.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати