Коя информация в социалните мрежи ни вреди

Социални мрежи

Колкото и абстрактно да звучи, неправилно споделената информация в социалните мрежи може да ви струва новата работа или края на взаимоотношенията ви с половинката.

Наблюдения на експерти показват, че повечето хора всекидневно споделят във Фейсбук и Twitter информация, която може да им навреди. В това се включват снимки в нетрезво състояние, изнервени публикации след тежък работен ден или двусмислен коментар под нечия снимка.

Цялата тази онлайн информация, която сте споделили за себе си, може да създаде негативна представа за вас пред бъдещия или настоящия ви шеф.

Според списание Forbes снимките, които публикувате в профила си, са доказателствата, които най-често злепоставят служителите пред техните началници.

Компютър

В социалните мрежи границата между професионално отношение и лично пространство лесно се прекрачва, а това доста често може да изгради неправилна представа за вас пред неподходящите хора.

Публикациите онлайн говорят много за човека, който ги е написал, затова вече почти всички началници проверяват бъдещите си служители в интернет преди да ги наемат на работа.

Вие също можете да го направите, като напишете името си в Google и проверите какъв ще е резултатът. Първите страници са много показателни за вас, така че ако съдържат злепоставяща ви информация, по-добре ги изтрийте.

Фейсбук

Последният пример, при който човек остана без работа заради публикация в Twitter, идва от САЩ. Там млад мъж изгуби работата си в Cisco, защото беше написал в социалната мрежа: Сега трябва да съпоставя удобството от тлъстото заплащане срещу всекидневното пътуване до Сан Хосе и това, че работата не ми харесва.

Специалистите казват, че е по-полезно да поддържате професионален образ в социалните мрежи като избягвате публикации от сексуален характер, за наркотици и резки изказвания по адрес на работодател или колега.

Ако често публикувате нещо спонтанно, е добре да направите настройките си, така че постовете ви да се виждат само от хора, на които имате пълно доверие.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати