Малко известни факти за Леонардо ди Каприо

Леонардо ди Каприо

Актьорът Леонардо ди Каприо е известен на публиката не само със своите филми. Изключителните фенове на актьора знаят и много лични факти за него, такива, които са свързани не само с неговата работа, но и с личния му живот. Ето и няколко неща, които не са ви известни за Леонардо ди Каприо:

- Презимето на актьора е Вилхелм.

- Той всъщност е кръстен на художника Ленардо да Винчи. Причината е, че когато била бременна, майката на ди Каприо отишла в художествена галерия и именно там усетила първия ритник на бебето. Точно тогава била пред картините на да Винчи, затова решила да кръсти сина си на знаменития художник.

- Когато е бил дете обаятелният актьор е страдал от обсесивно-компулсивно разстройство.

- Родителите на актьора са се развели, когато той е бил само на една година. По-късно Лео силно се привързва към майка си – дори днес, когато вече е изключително популярен, той не се отдалечава от нея. Актьорът винаги намира време да се види с нея, а много често майка му го придружава и на червения килим.

- Първата си роля актьорът получава на крехките 5 години. Появява се в шоуто “Romper Room and Friends”. Вероятността да го изхвърлят обаче била голяма, тъй като малкият Леонардо бил доста палаво хлапе.

- В началото на своята кариера като актьор агентите му го посъветвали да промени името си на Лени Уилямс. Според тях Леонардо нямало да остане в съзнанието на хората с истинското си име.

- Ди Каприо е защитник на природата и околната среда. Никога не лети с частни полети, за да не замърсява допълнително околната среда. Всяка година дарява милиони долари за борба със замърсяването на въздуха. Дори автомобилът на актьора не замърсява природата.

- По време на снимките за филма „Джанго без окови“ ди Каприо едва не счупил ръката си след удар по масата. Актьорът обаче не пожелал да се прекратят снимките и въпреки болката, която е изпитвал, е продължил да играе.

Когато дошла сцената с докосването на лицето на Кери Уошингтън, той окървавил лицето й. Благодарение на това сцената станала още по-драматична.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати