ezine.bg»Статии»Любопитно»Какви цветя са подходящи за мъж?

Какви цветя са подходящи за мъж?

Какви цветя са подходящи за мъж?

Напълно остаряло схващане е, че цветя трябва да получава само нежната половина на човечеството. Цветята са красив и символичен елемент към подаръка както за жените, така и за мъжете. За да изберем точните цветя за мъж обаче, е нужно да се съобразим с няколко прости правила.

От голямо значение в случая е символиката на цветовете – за да изразим отношението си към получателя, трябва да изберем цветя в подходяща багра.

Червеният цвят е чудесен за самоуверени личности. Той идеално би прилягал на лидера, на политика. Червеното цвете е подходящо за образования и разумен човек, постигнал успехи както в професионален план, така и в личен. Но пък едноцветен букет от червени рози би бил подходящ единствено за любимия ни, тъй като това цвете се възприема като символ на любовта.

Розовите китки също не са много удачни, тъй като те се свързват повече с невинността на една девойка. Но пък ако този мъж ни е достатъчно близък, познаваме го прекалено добре, за да сме сигурни, че е с нежна и деликатна душа, един букет с розови и лилави цветя би ни свършил чудесна работа.

Ако се спрем на бели цветя, има опасност изборът ни да е грешен, тъй като у нас е прието белите цветя да се подаряват на сватба, а в чужбина се поднасят на погребение.

Според европейската скала на цветовете жълтото символизира познанието, творческия процес, откритост към света и хората, към младите, устременост към бъдещето. Жълтите багри олицетворяват лукса, славата и успеха. Точният и стилен избор за цвят на букет за мъж е жълтият.

Какви цветя са подходящи за мъж?

Оранжевият цвят също е подходящ за един мъжки букет. Оранжевото създава усещане за празничност и признание за постигнатите успехи.

Подходящи цветя за мъжки букет са стрелиция, антуриум, орхидея, рози, хризантеми, слънчогледи, гладиоли, карамфили и др.

Не е удачно да се спираме на малки букетчета от теменужки, маргаритки, момини сълзи или кокичета.

Когато избираме опаковката на букет, предназначен за мъж, не бива да забравяме, че тя трябва да е стилна, изчистена в семпли тоновe.

Много мъже са запалени по цветарството. В такъв случай е нужно предварително да проучим кое е любимото саксийно цвете на получателя. Но ако не успеем, всеки любител на цветята би се впечатлил от красива орхидея или изискан бонзай.

И все пак избирането на цветя си остава напълно индивидуално и не е задължително строго да се придържаме към споменатите по – горе правила. Задължително условие обаче остава букетът да се подари с нужното внимание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати